Кухня

За филма

Оригинално заглавие: Кухня
Държава: Русия
Година: 2012
Жанрове: Комедия

Режисьор: Дмитрий Дьяченко

В ролите: Дмитрий Назаров, Марк Богатирьов, Дмитрий Нагиев, Елена Подкаминская, Марина Могилевская, Олга Кузмина


Ситуационна комедия със забавните случки, които се разиграват в иначе престижния московски ресторант "Claude Monet" („Клод Моне”). Там най-евтиното шампанско започва от 50 евро, а доста често ястията надхвърлят 100 евро.

Ресторантът има двама „господари” – шеф-готвачът Виктор Баринов и управителката Виктория Гончарова. В „Клод Моне” ролите са разменени и въпреки че шефката е Виктория, нейната власт неформално приключва на входа на кухнята, откъдето започват владенията на Виктор. Какво ново ястие ще бъде измислено? Как ще бъде приготвено? Кой ще го прави? Всичко това е в ръцете на шеф-готвача, който, освен всичко друго, е и доста забавен тип и невероятен професионалист. И под „невероятен професионалист” се има предвид, че е в състояние да изпие алкохол в количества, които биха убили всеки нормален човек, и след това да се върне на работа и да дирижира събитията в кухнята. Разбира се, ако се намери кой да го събуди от любимото му място за спане върху необелените картофи.

Работата в кухнята обаче не върви никак гладко – Виктор и Виктория са в постоянен лют конфликт. Тя иска да командва всичко и всички в заведението, а той постоянно я отпраща да си „реди келнерите” и да следи дали покривките са добре изпрани.

В заведението се появява и още един млад готвач, който се оказва между чука и наковалнята. Човекът има мечта да работи в престижен ресторант и „Клод Моне” е логичната цел. Всичко щеше да е чудесно, ако не го бяха изиграли да чака за интервюто си за работа със скъпия коняк и пури на шефа… В добавка, той има и още една „препоръка” – наскоро е преспал с управителката, без обаче да знае коя е. Когато тя го вижда, моментално иска от Виктор той да бъде уволнен. А той само това чака – поредната възможност да направи живота на началничката си черен…

Всички тези случки са подправени с лют руски хумор и изказ, от който понякога могат да ви почервенеят ушите!
Поредицата е известна и като един от най-скъпите руски сериали.

В сезон 3:
След сериозни разногласия с шеф-готвача Виктор Петрович, Максим се завръща в ресторанта като сервитьор. Той осъзнава, че има нужда единствено от Виктория, и търси всевъзможни начини да спечели нейното благоразположение. Това не оставя никаква надежда у неговите колеги, че ще се върне в кухнята. Само че как да се сдобри с Шефа? Ще му се наложи да бъде буфер между кухнята и салона за клиенти. Което ще води до множество забавни ситуации.

Саша така и не може да реши с кого да бъде. И с Иля се чувства добре, и с Макс не иска да се кара. А колко й е трудно да работи заедно с двете момчета…

Виктор Петрович и Елена искат да узаконят своите взаимоотношения. Въпреки това, трябва да се намери общ език с подрастващия син на Елена. Нелека задача, което пък води до редица забавни ситуации. Сътрудничеството между двата конкурентни ресторанта излиза на ново ниво. А това сближение никак не се харесва на Нагиева.

При Костя и Настя всичко е прекрасно. Раждането на мъника ги сближава още повече. Но колко много притеснения им е донесло…Животът в семейната квартира с Максим става невъзможен. Родителите много искат майката да се върне с бебето си в родния й дом. А Настя дори не иска и да си помисли, че нейното дете ще става свидетел на това как дядо му прави колбаси от горките животни.

Дмитрий Нагиев заедно със своята жена Кристина не могат да са единодушни относно управлението на ресторанта. И къде без Лев – дясната ръка на Шефа. По-голямата част от времето на Виктор Петрович е заето от лични дела. Целият живот на кухнята с непредвидени куриозни ситуации лежи на неговите плещи. Тук той ще покаже всичко, на което е способен.

В сезон 5:
Виктор Баринов (Дмитрий Назаров) и неговият шантав екип са в нов ресторант, но за сметка на това самите герои са си все така същите. Дори и да не искат, им се налага да започнат работа с нови хора, а постоянните спорове за това как да изглежда френския ресторант не спират през цялото време. Виктория Сергеевна (Елена Подкаминская) е готова да стане майка, но дали Макс (Марк Богатирьов) е готов да стане баща?

6 сезона (2012 - 2016 г.), 120 епизода х24-25 мин.
Уеб сайт: kuhnya-ctc.ru и http://molodejj.tv/serial/kuhnya
Фейсбук: facebook.com/kuhnya.molodejjtv

Актьори и роли:
Дмитрий Назаров - Виктор Баринов
Марк Богатырёв - Максим Лавров
Дмитрий Нагиев - Дмитрий Нагиев
Елена Подкаминская - Виктория Гончарова
Марина Могилевская - Елена Павловна
Никита Тарасов - Луи
Сергей Лавыгин - Сеня
Виктор Хориняк - Костя
Михаил Башкатов - Денис
Андрей Бурковский - Илья
Игорь Верник - Герман
Мария Горбань - Кристина
Сергей Епишев - Лёва
Екатерина Кузнецова - Саша
Ольга Кузьмина - Настя
Михаил Тарабукин - Федя

От 18 до 29 ноември 2013 г. по bTV Comedy (сезон I - 20 еп.). От 30 април до 14 май 2015 г. - повторение.
От 2 до 13 декември 2013 г. - сезон II (20 еп.). От 14 до 28 май 2015 г. - повторение.
От 7 юни 2014 г. - сезон III (20 еп.). От 28 май до 11 юни 2015 г. - повторение.
От 5 януари 2015 г. - сезон IV. От 11 юни 2015 г. - повторение.
От 22 декември 2015 г. - сезон V.
От 31 октомври 2016 г. - сезон VI.
От 21 януари 2020 г. - повторение (от сезон I).

От 4 август 2014 г. по bTV. От 18 до 29 август 2014 г. - сезон II. От 18 февруари 2015 г. - сезон III (повторения - от август до 4 септември 2015 г. и от 28 април 2017 г.). От 6 август 2016 г. - сезон IV.
От 24 юли до 4 август 2017 г. - сезон V (20 епизода). От 7 до 18 август 2017 г. - сезон VI (20 епизода).

ИЗБРАНО