Торчууд: Денят на чудото

За филма

Държава: Великобритания
Година: 2006
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: (сценарий) Russell T. Davies

В ролите: Джон Бароуман, Ив Майлс, Меки Пфайфър, Бил Пулман, Кай Оуен, Бърн Горман, Наоко Мори


"Torchwood: Miracle Day": Един ден, навсякъде по света никой не умира. И утре, и вдруги ден... Хората остаряват, болни или ранени, но продължават да живеят. Резултатът е - демографски бум.


Свръхбройната човешка раса харчи земните ресурси и унищожението се предвижда след 4 месеца. Ситуацията изглежда неестествена. Някой работи срещу времето в глобална конспирация. Отговорите са в стар секретен британски институт със задача да промени човека завинаги.


Денят, в който никой не умира, изобщо не е Денят на чудото, а най-голямата заплаха от човека към човечеството.

В Кентъки осъден педофил и убиец на деца оцелява по време на екзекуция. По същото време агентът на ЦРУ Рекс Мадсън, тежко ранен в катастрофа, не загива. Навсякъде по света хората не умират. Денят е обявен за Денят на чудото. Но чудото се оказва най-голямата беда. Ден след ден феноменът продължава. Анализатор от ЦРУ и съструдник на Рекс, Естeр Драмънд ракрива, че причината е в Торчууд - секретен британски институт за извънземни технологии, чийто последни членове са в неизвестност. Далече в Уелс оцелялата Гуен Купър се укрива заедно със съпруга си Рис и дъщеря си Анен. Другият в пространството е брилянтният капитан и филантроп - Джак Харкнес. Екипът на ЦРУ ги открива и вече е част от борбата срещу най-голямата заплаха, позната на човечеството - самото човечество. Земята бързо се пълни с хора, бързо обеднява и никой не може да спре поцеса, ако не знае скритата причина ...


След "Децата на Земята", където последните оцелели се разделят в пространството, апокалиптичната фантастика "Торчууд" продължава с "Денят на чудото", когато някой се опитва да заличи всички физически доказателства. Промените са: вместо в 5, историята се развива в 10 серии, продуцирани не само от БиБиСи-Уелс, но и от партньорите на мрежата в САЩ с платената телевизионна платформа на "Старц ентъртейнмънт".

Създателите на "Доктор Ху" са събрали актьори от сериала заедно с други от "Денят на независимостта", "Спешно отделение" и "Анатомията на д-р Грей".


4 сезона (2006 - 2011 г.).


От 20 септември 2013 г. по БНТ1 (сезон IV - 10 еп. х50 мин.).

От 14 януари 2014 г. по БНТ2.

ИЗБРАНО