Всеки ден ала Жак Пепен

За филма

Държава: САЩ
Година: 2004
Жанрове: Лайфстайл


"Jacques Pépin: Fast Food My Way" (2004 - 2009 г.): Жак Пепен е легенда в кулинарния свят. Той дава нов живот на елитната френска кулинария. Съвместява утвърдени и нови кулинарни практики. Кухнята, която създава, е като живота му - най-доброто от Стара Европа, съчетано с динамиката на Новия свят.



Готвачът на държавниците

Роден е през 1935 г. във Франция. Първите си кулинарни уроци получава в семейния ресторант. Учи в Париж при най-известните за времето си кулинарни експерти. Бил е личен готвач на Шарл де Гол и на още двама френски премиери. Емигрира в САЩ през 1959 година. Отклонява предложението на Джон Кенеди да работи като главен готвач в Белия дом. Става директор на Институт за кулинарни изследвания. Има собствен ресторант в Ню Йорк, който е място за поклонение на почитателите му от цял свят.



Кулинарен експерт и учител

Написал е 18 книги. „Ла техника” е учебник, който до днес се използва като основа за обучение по елитна френска кухня. Преподава в Бостънския университет. Има онлайн обучителен курс. Благодарение на работата си, е щедро титулуван от различни държавни институции и университети. Като автор на телевизионни поредици е носител на награди „Еми”



Във „Всеки ден ала Жак Пепен” той предлага достъпни и лесни за изпълнение рецепти. Брилянтният Пепен споделя кулинарни техники и тайни. Работи със забележителна лекота. За зрителите от много страни по света неговите предавания служат за самоучител по готварска техника.



Уеб сайт: http://www.kqed.org/w/jpfastfood/home.html


От 2009 г. по Фиеста ТВ.

ИЗБРАНО