Новите съседи

За филма

Оригинално заглавие: La que se avecina
Държава: Испания
Година: 2007
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Alberto Caballero, Laura Caballero, Daniel Deorador, Sergio Mitjans

В ролите: Ricardo Arroyo, Pablo Chiapella, Eduardo García, José Luis Gil, Eduardo Gómez, Nacho Guerreros, Eva Isanta, Antonio Pagudo, Vanessa Romero


Продукция на продуцентите и сценаристите на сериала „Щурите съседи”, който разказва за абсурдните и забавни случки от ежедневието на обитателите на една жилищна кооперация.
Голяма част от същия актьорски състав е в „Новите съседи” - в нови роли, нова кооперация и с нова доза хумор.

В традициите на испанската комедия, отношенията между героите често са сложни и обтегнати, а веселите моменти се появяват зад всеки ъгъл на пренаселената сграда. Разнообразните шеги могат да предложат за всекиго по нещо, а смехът от сърце е гарантиран.

Сериалът е базиран на проблемите и сложните взаимоотношения между съседите от „луксозна” според рекламите си жилищна сграда, която съвсем не се оказва това, което всички са си представяли. На пръв поглед това е съвсем нормална група хора. Всеки един от съседите обаче допринася със своите странности за сложните взаимоотношения в кооперацията. До единодушие по всякакви междуетажни въпроси никога не се стига, а това е сигурна рецепта за конфузни моменти и много смях. Всичко започва с пристигането на новодомците в сградата, а разнообразието на герои и характери е повече от богато.

Героите:
В таванското помещение апартамент А намираме братята Ариас - Серхио (Адриа Коядо) и Хоакин (Гийермо Ортега), които далеч не приличат един на друг. Серхио е актьор по професия и истински плейбой по природа, който се е опитал да пробие с играта си в чужбина, но след неуспешен опит се връща да се грижи за сина си и в момента е безработен. Хоакин пък е агент по недвижими имоти и истински работохолик, а по природа – безнадежден романтик.

В тавански апартамент В живеят програмистът Хавиер (Антонио Пагудо) и съпругата му Лола (Макарена Гомес). Хави е първият домоуправител, а това води при него безброй нестандартни оплаквания от неговите съседи, сред които са и родителите му Висенете (Рикардо Аройо) и Грегория (Беатрис Карвахал)от апартамент 2В. Те са двойка черногледи и сприхави пенсионери, които винаги намират повод за недоволство.

Съседите им по етаж от 2А са Амадор (Пабло Чапея) и съпругата му Маите (Ева Исанта) заедно с трите им деца, а тяхното жилище е една истинска пълна къща. Маите има още един син от Серхио (таванско помещение А). В апартамент 2С пък живее мистериозен обитател, чиято самоличност за момента е напълно неизвестна.
Етаж по-надолу в 1А намираме Кристина (Малена Алтерио), която наскоро е била изоставена от годеника си заради друга жена броени дни преди сватбата. Неин съквартирант пък е хомосексуалният кубинец Силвио (Роберто Сан Мартин), който често се представя за гадже на Кристина.

Съсед на етажа им е магазинерът Лео (Луис Мигел Сеги) от 1В, който живее сам и е истински досадник, но сам себе си смята за приветлив и общителен. Лео има връзки с няколко от съседките си, включително и Кристина. В 1С пък са рибният търговец Антонио (Жорди Санчес) и съпругата му Берта (Натали Сесеня).
На приземния етаж в апартамент А са едни от най-колоритните обитателки на кооперацията - Исаскун (Мариви Билбао) и Мари Тере (Хема Куерво). Двете приятелки са взривоопасна комбинация, като Исаксун обижда всеки, който мине покрай нея, а Мари Тере и помага да „сплашат” останалите съседи.
В апартамента до тях на приземния етаж са Енрике (Хосе Луис Хил) и жена му Арасели (Исабел Ордас). Енрике е общински съветник а жена му работи във фризьорския салон на същия етаж. Двамата заедно се виждат в чудо с проблемния си син Франсиско (Едуардо Гарсия).

В последното помещение на приземния етаж, сякаш за да се запълни картинката, се намира и офис на строителна фирма, където работят Ракел (Ванеса Ромеро), Ерик (Елио Гонсалес) и Хоакин от тавански апартамент А. Ракел е представител на фирмата, която търгува с апартаменти в забавния жилищен комплекс.

Осми сезон започва с появата на доня Фина в апартамент 2 С. Тя е самотна, недоверчива и проблематична възрастна жена, която ще застраши спокойното съжителство в сградата. Антонио и Берта са първите потърпевши от присъствието на новата съседка, тъй като живеят в апартамента под нея, а бабата има странни среднощи навици. Маите излиза от затвора, но е настанена в апартамент 1 А, като на ръката си носи гривна, контролираща всичките й движения. Амадор, от своя страна, решава да изостави живота на хълма и да се върне в цивилизацията, където ще получи неочаквана помощ от Чуса. След това, с помощта на Маите, ще се опита да направи всичко възможно, за да си върне децата, над които е загубил попечителство. Енрике Пастор търси психологическа помощ, за да приеме факта, че отново е ерген, а междувременно е станал дясна ръка на новата кметица Мария Тереса Саенс де Техада (Вероника Форке). Споровете с Юдит са непрекъснати. След като е отвлечена и спасена, Лола, с помощта на Хави и Фермин, ще трябва да приеме новата си „работа” – тази на майка. След случайна връзка с Амадор, Чуса наема апартамент от Фермин, тъй като е спечелила от Коледната лотария. Юдит непрекъснато се проваля в новите си връзки и в отчаянието си се забърква със затворник. Ракел съблазнява Диего – син на доня Фина, обаче нещата не й се получават, както е предполагала. Ребека има връзка с бодигарда на кметицата, но и там нещата се провалят...

Сезон 9:
Висенте оглавява „Мирадор де Монтепинар”. Пастрокът му Фермин се мести при него в апартамент 2Б, за да му помогне с мандата. Властта в ръцете на двамата обаче е изпълнена с възходи и падения.
След заминаването на Мария Тереза, Енрике става лидер на своята партия. Не след дълго разбира, че Кристобал е един от корумпираните политици.
Алба подарява на Лео летене с парашут, но при полета парашутът не се отваря и Лео умира. Тя преодолява депресията с Теодоро, брат на Амадор, за когото се омъжва. Теодоро, от своя страна, се опитва да спечели приятелството на Антонио чрез риболов, но неуспешно. Алба събира пари за операция за смяна на пола, за да „консумира” това, което Теодоро чака с нетърпение.
Джудит приема тежко заминаването на Ребека. След емоционалното преживяване има няколко флирта – с треньор, обсебен от спорта, гей католик и Тревор – приятел милионер. В края на сезона заминава за Ибиза, където се влюбва и напуска сериала.
Майте си е отново същото разглезено момиче с много пари. Тя дава солидна сума пари на Амадор, за да може той да запази попечителството над четирите си невъзпитани деца и след това започва тайна връзка с Хектор, който е хипстър.
Амадор наема апартамент 2А с Теодоро. По-късно той се запознава с Йоланда „Йоли” – шивачка с проблематичен характер. Тя води своята майка – Менчу, която е проблематична и шумна като дъщеря си.
Междувременно сградата се руши и има нужда от ремонт. Налага се съседите да се разпръснат по различни места – хотели, къмпинги, села и стари къщи.

10 сезона (2007 - 2017 г.), 131 епизода х75 мин.
Уеб сайт: telecinco.es/laqueseavecina/
Фейсбук: facebook.com/laqueseavecina.serie/

От 2 септември 2013 г. по bTV Comedy.
От 16 юни 2014 г. - повторение. От 2 март до 17 май 2015 г. - ново повторение (54 епизода). От 18 май 2015 г. - следващо повторение от сез. 1. От 8 юли 2015 г. - сезон VIII. От 22 март 2017 г. - сезон IX. От 16 февруари 2018 г. - сезон X.

ИЗБРАНО