Незабравимо

За филма

Оригинално заглавие: Unforgettable
Държава: САЩ
Година: 2011
Жанрове: Крими

Режисьор: (сценарий) John Bellucci, Ed Redlich, J. Robert Lennon

В ролите: Попи Монтгомъри, Дилан Уолш, Джейн Къртин, Далас Робъртс, Кевин Ранкин, Майкъл Гастън, Марилу Хенърт


Неразгадаеми убийства и заплетени мистерии... Продукция на Sony Television Studios и CBS Television Studios.

Някои моменти се помнят завинаги, а загадъчната бивша детективка Кари Уелс (Попи Монтгомъри) не може да забрави нищо, колкото и да се опитва - тя страда от изключително рядко медицинско състояние, което прави паметта й безупречна. Всяко място, всеки разговор, всеки красив момент и всяка трагедия, случващи се около нея, остават запечатани в съзнанието й до най-малкия детайл.

Кари ни повежда на вълнуващо разследване. Паметта й я прави перфектна в разрешаването на криминални мистерии, а случайна среща с бившия й приятел-детектив Ал Бърнс (Дилан Уолш) я провокира да се върне към полицейската работа и разследването на убийства.

Зад това решение се крие и още един мотив: неразкритото убийство на по-малката й сестра, Рейчъл. Учудващо дори и за самата Кари, въпреки че е била свидетел на престъплението и въпреки нейните феноменални способности, тя не може да си спомни ясно никакви детайли. Взимайки предвид неизяснените си чувства към Ал, Кари се присъединява към него и екипа му от находчиви детективи от нюйоркското полицейско управление с надеждата да успее да си спомни фактите покрай изчезването на Рейчъл.

Сценарият на сериала е базиран на разказа на Джей Робърт Ленън „Помнещият” (The Rememberer). За изграждане образа на Кари, Попи Монтгомъри работи тясно с актрисата Марилу Хенърт, която страда от същото медицинско състояние на паметта в реалния живот. Хентър дори се появява с епизодична роля в „Незабравимо”.

В сезон 3:
Попи Монтгомъри се завръща за трети сезон в ролята на Кари Уелш – талантливата следователка от нюйоркската полиция, която е диагностицирана с рядката хипертимезия или високопрецизна автобиографична памет. Кари влиза под прикритие, за да разбие индонезийски фалшификаторски картел, а гост-звездата Борис Каджои е в ролята на агент от тайните служби, който се оказва в сериозна конкуренция с партньора й Ал Бърнс в борбата за нейното внимание. Дилън Уолш е в ролята на бившия любовник и настоящ партньор на Кари.

4 сезона (2011-2016 г.), 61 епизода x41-43 мин.
Уеб сайт: cbs.com/shows/unforgettable/

От юли 2013 г. по voyo.bg.
От 8 април 2014 г. по bTV Cinema. От 20 май 2015 г. - сезон II. От 1 август 2016 г. - сезон III. От 18 август 2016 г. - сезон IV.
От 12 февруари 2018 г. по AXN (сезон III).
От 23 юли до 16 октомври 2018 г. по NOVA (сезони I - IV). От 18 март 2020 г. - повторение.

ИЗБРАНО