Спешно отделение

За филма

Оригинално заглавие: ER
Държава: САЩ
Година: 1994
Жанрове: Драма

Режисьор: (сценарий) Майкъл Крайтън

В ролите: Антъни Едуардс, Ерик Ла Сал, Ноа Уайли, Алекс Кингстън, Шая ЛаБаф, Танди Нютън


Награди: "Златен глобус", "ЕММИ", БАФТА" ,"Пий Боди", АЛМА, "Артоа" ...
109 награди и 232 номинации за сериала, който 15 години безспорно владее и господства в телевизонната мрежа.

Мисли бързо, гледай внимателно, слушай точно, действай безпогрешно, решавай смело, не закъснявай... Те се като всички други, но нямат право на грешка.
Пулсът на живота се измерва в "СПЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ". Още един ден между живота и смъртта за екипа от Чикагската болница.

Д-р Марк Грийн (в ролята Антъни Едуардс) е опитен лекар, който е разкъсван между професионалите си задължения и личния си живот, който много често страда от липсата на свободно време. Уравновесен и изключително отдаден на работата си, д-р Грийн е винаги готов да се нагърби с проблемите на останалите и е първият човек, към когото всеки се обръща за помощ в “Спешно отделение”.

Д-р Питър Бентън (в ролята: Ерик Ла Сал) е съсредоточен, но наглед лишен от емоции лекар, който има навика да изисква много от колегите си, но още повече от самия себе си. Брилянтен хирург, д-р Бентън е невероятен перфекционист с нулева толерантност към грешките на останалите. В новите сезони той се завръща към старата си любов - Карла (Лиза Никол Карсън), с която имат син - Рийз. Опитвайки се да поддържа тънкия баланс между проблемите в работата и в личния си живот, Питър опитва да направи всичко възможно да помогне на сина си, който е загубил слуха си.

Вече доста по-опитен и сигурен в собствените си възможности, д-р Джон Картър (Ноа Уайли) продължава да се наслаждава на радостите и тревогите на първите си години като лекар. Трите години, прекарани в спешното отделение, както и едната година като практикуващ студент по медицина при строгия, но справедлив д-р Бентън, му дават голямо предимство, но никой не учи по-добре от самия живот. Възстановявайки се от брутално нападение, д-р Картър трябва да се изправи и срещу самия себе си, опитвайки се да излекува наркотичната си зависимост.

В първите си месеци като лекар в спешното отделение, д-р Кери Уивър успява да си спечели много “почитатели”. В новите сезони тя вече е ръководител на екипа. Директна, а понякога и груба в отношенията си с колегите, но доста непреклонна за собствените си проблеми, докторката е професионалист с не особено галантен подход към хората и навик да прекалява с ръководната си позиция. Въпреки това нейните способности да се справя с критични ситуации и спечелват не само уважението, но и привързаността на колегите.

Д-р Елизабет Кордей (Алекс Кингстън) е талантлив хирург от Англия и пристига в Щатите, за да натрупа опит в спешното отделение на обикновена градска болница. Тя успява да се издигне до асистент-ръководител на хирургичното отделение. Хърватският лекар д-р Лука Ковач трябва да се примири не само с новия си начин на живот в Америка, но и с напускането на сестра Хатауей...

15 сезона (1994 - 2009 г), 331 епизода х44 мин.
Уеб сайт: nbc.com/er?nbc=1
Фейсбук: facebook.com/ERtheseries/

2004 - 2005 г. по БНТ (11 сезон)
От 3 март 2012 г. по БНТ2 (от XV сезон).
От 16 април по Fox Life (XV сезон).

ИЗБРАНО