Шатовалон

За филма

Държава: Франция, Италия, Великобритания, Люксембург, Швейц
Година: 1984
Жанрове: Сапун

Режисьор: Пол Планшон, Серж Фридман

В ролите: Шантал Нобел, Люк Меренда, Реймон Пелегрен, Филип Ате, Дени Савиня, Уго Палияй, Барбара Куписти


"Châteauvallon": замислен като френска реплика на американския сериал „Далас”.

В градчето Шатовалон, на брега на Лоара, живее могъщото семейство Берг. То притежава местния вестник „Ла Депеш репюбликен”. Но неговата хегемония е застрашена от друго, враждебно настроено, семейство – Ковалик.


Богатството и властта в региона са в ръцете на Берг. Но една сутрин в имението „Мовиер”, собственост на Берг, е намерен труп на мъж. Това е журналистът Пол Босис. Разследването ще разкрие злоупотреби в общината.

Берг са компрометирани. Избухват множество скандали – някои истински, други – фалшиви. Нищо не е случайно. Семейство Ковалик (югославски емигранти) започва война с Берг. Целта им е да контролират града, като отнемат властта от Берг.


Антонен, патриархът на фамилията Берг, умира. Подялбата на наследството разрушава единството на Берг. Новият главен редактор на „Ла Депеш” е Флоранс, адвокатка, глезеното дете на стария Берг. Любовникът й, депутатът Жорж Кантен, се самоубива...


Могъща пресгрупа иска да си присвои вестника. На всички фронтове само
неприятности – клевети, финасови затруднения, стачка, предателства – Флоранс трябва да се справя с всичко, подпомогната от няколко верни сътрудници, сред които и журналистът Травер. Флоранс се бори, за да спаси вестника, заради честта на семейството, но и заради себе си, за да си върне обичта на дъщеря си Александра.


26 епизода х 52 мин.


От 5 март 2013 г. по БНТ1. От 7 януари 2014 г. - повторение. От 7 декември 2015 г. - ново повторение.

От 7 май 2013 г. по БНТ2. От 10 юли 2014 г. - повторение.

ИЗБРАНО