Бедното малко богато момиче

За филма

Държава: САЩ / Великобритания
Година: 1987
Жанрове: Биографичен

Режисьор: Чарлз Джарът

В ролите: Фара Фосет, Дейвид Акройд, Стефан Одран, Никълъс Клей, Брус Дейвидсън


"Poor Little Rich Girl: The Barbara Hutton Story": историята на Барбара Хътън, по пиесата на Денис Търнър.

Биографичен минисериал за триумфа и трагедията на една от най-богатите жени в Америка – наследница на империята Улуърт, чийто бурен живот прилича на роман. Заснет на три континента, сериалът е драматизация за живота на разточителната наследница; започва с тъжното й детство, минава през многото й бракове и стига до смъртта й.


Родена в една от най-богатите американски фамилии, Барбара получава изключително образование и привилегии, но дори милионите не стигат за щастието й. След поредица от бракове и разводи, тя трагично продължава да се спуска към самоунищожението си. Животът й шокира обществото през Голямата депресия в Съединените щати.


На 6-годишна възраст Барбара наследява 40 милиона долара. Тя многократно се омъжва, но не намира любовта. Пътува до екзотични места, обикаля света от Дания до Мароко...

Актьоът Кари Грант е един от нейните съпрузи, за когото се омъжва когато е на 29. Единствено той при раздялата им я оставя толкова богата, колкото е била при срещата им. На 50 години се омъжва за седми път. На 66 години умира - почти разорена, с остатък от 3 500 долара от пропиляното наследство.


Тя не успява да бъде и добра майка на единствения си син. Той загива при самолетна катастрофа, което разбива окончателно сърцето й.


Поредицата е наградена със "Златен глобус" за най-добър тв мини-сериал и номинация за главна роля на Фара Фосет /1988/, както и с три награди "ЕММИ-праймтайм": за грим, прически и костюми /1988/.


6 епизода х 48мин.


От 29 ноември 2012 г. по БНТ1. От 12 до 19 юни 2013 г. - повторение.

От 19 юли 2013 г. по БНТ2.

ИЗБРАНО