Революция Z: Секс, лъжи и музика

За филма

Държава: България
Година: 2012
Жанрове: Романтичен

Режисьор: Димитър Гочев, Зоран Петровски

В ролите: Никола Стоянов, Иван Тишев, Георги Кадурин, Юлиан Вергов, Диляна Попова, Стефка Янорова, Силвия Петкова, Джулия Бочева, Карла Рахал, Людмила Сланева


Музикална романтична драма, вдъхновена от живота на младите в България.

Историята проследява емоционално наситеното ежедневие на група ученици, които се сблъскват с купища предизвикателства и бариери в преследването на своята музикална мечта. Приятелство, любов, секс, конкуренция, предразсъдъци, интриги, борба за надмощие, справедливост и шанс за израстване – всичко това е част от живота на 15-годишните мечтатели и бунтари, както и на техните учители и родители.

Георги Кадурин e в ролята на властен директор, който следи стриктно за безупречния ред и имидж на поверената му гимназия. Под неговото строго ръководство Диляна Попова се грижи за добрата спортна форма на захласнатите по нея тийнейджъри, а Карла Рахал възпитава музикалната култура на учениците. В ролята на секссимвола на училището - обожаван и от ученички, и от колежки - е актьорът Юлиян Вергов.

Учениците и учителите от 179-а софийска гимназия се подготвят за първия учебен ден. В края на лятната ваканция 15-годишните Тино (Никола Стоянов) и Боби (Иван Тишев) вече правят грандиозни планове да създадат рок група.

Голямата задача пред двамата млади музиканти е да намерят барабанист за бандата. В търсенето на ново попълнение, те се сблъскват с най-голямата си конкуренция – рапърите, с които са в непрекъснат конфликт. Но както става в приказките, а и в действителността, плановете се променят от неочаквани събития, които създават приятелства, предателства, любов и интриги.

В същото време директорът г-н Цеков (Георги Кадурин) се подготвя да застане пред телевизионните камери, за да отбележи тържествено 15 септември. Всички учители присъстват на събитието, с изключение на двама – Савов (Юлиан Вергов) и Маринова (Диляна Попова), които са заети с „извънкласни игри”.

Стефка Янорова и Силвия Петкова са в ролите на преподавателките по математика и български език.

Как ще започне учебната година в тази обикновена гимназия, ще осъществят ли момчетата мечтата си да създадат рок група и какво може да застане пред тях в гоненето на мечтите.

Групата, създадена за сериала, ще съществува и извън него с ментори група D2. Продуцент - bTV, а изпълнителен продуцент - „Камера” с Димитър Гочев, Димитър Митовски и Росен Цанков. Главни сценаристи - Теодора Василева и Георги Иванов, главни оператори – Радослав Гочев и Кирил Паликарски.

4 сезона (2012 - 2014), 50 епизода.

От 25 октомври до 27 декември 2012 г. по bTV (сезон I, 10 епизода). От 2 февруари до 10 март 2013 г. - повторение.
От 7 март до 23 май 2013 г. - сезон II (12 еп.). От 16 септември до 24 ноември 2022 г. - повторение (от сезон I до сезон IV вкл.).

От 25 октомври до 27 декември 2012 г. по bTV Cinema. От 26 януари 2013 г. - повторение. От 16 юни 2014 г. - ново повторение (сезони I и II). От 4 март 2016 г. - следващо повторение (сезон I). От 16 юли до 5 август 2014 г. - сезон III (15 епизода). От 6 до 22 август 2014 г. - сезон IV (последен, 13 еп.). От 19 юли 2019 г. - повторение (от сезон I).

ИЗБРАНО