Доктор Куин Лечителката

За филма

Държава: САЩ
Година: 1993
Жанрове: Уестърн

Режисьор: (сценарий) Бет Съливан

В ролите: Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Jim Knobeloch, William Shockley


"Dr. Quinn, Medicine Woman": Фабулата се развива във времето след Гражданската война в САЩ през 19 век.

Семеен уестърн за доктор Микаела Куин (в ролята - Джейн Сиймор), която напуска Бостън в търсене на приключения. През 1860-те години тя отива в Колорадо Спрингс, Колорадо, където започва медицинска практика.


Петата дъщеря на заможен бостънски лекар - Michaela Quinn - не признава обичаите на поствоенното общество, като следва стъпките на баща си. След смъртта му, "д-р Майк" се мести в пограничния град Колорадо Спрингс, където жителите не са очаровани от идеята за лекар - жена. Докато прави усилия да спечели доверието им, животът на Майк се усложнява от връзката й с планинеца Байрън Съли (в ролята - Джо Ландо) и неочакваната отговорност да отглежда три деца-сираци, след като майка им умира, ухапна от змия.


Високите ценности на човека от изтока д-р Куин се сблъскват с твърдия манталитет на западняците й - съседи, а поредицата експлоатира ситуации и теми, част от съвременния живот. Дали по въпроса за притежаването на оръжие, дали срещу замърсителите на околната среда, дали в борба с болести или с каубои-сексисти, или либералност към потиснатите жени в провинцията, д-р Майк - при голям личен риск - се изправя срещу традиционната мъдрост на Стария Запад и се превръща в нещо повече от пионер на феминизма.

В канавата на сериала "Малка къща нв прерията" (1974), "Доктор Куин Лечителката" е издържан в традиционните семейни ценности с разбиране за духа и силата, изградили Америка.


6 сезона (1993 - 1998), 148 епизода х 60мин.

Уеб сайт: www.drquinnmd.com


От 1993 г. по Канал 1 на БНТ.

От 10 септември 2012 г. по Нова телевизия.

От 5 юли 2013 г. до 9 януари 2014 г. по Diema Family.

ИЗБРАНО