90210

За филма

Оригинално заглавие: 90210
Държава: САЩ
Година: 2008
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Gabe Sachs, Jeff Judah, Darren Star, Rob Thomas

В ролите: Шейн Граймс, Тристан Уайлдс, АнаЛин МакКорд, Джесика Строуп, Мат Ландър, Райън Еголд, Адам Грегъри, Тревър Донован


Продукция на CBS, римейк на култовия сериал от 90-те години „Бевърли Хилс 90210“, в който жанрът от оригиналната драма преминава в комедия.

Новото поколение от Бевърли Хилс, Калифорния отново преминава през ученическата скамейка, постепенното натрупва житейски опит и се впускат в реалния свят. Филмът проследява техните усилия да съхранят приятелството помежду си, преодолявайки любовни, семейни и персонални драми, трагедии и наркотични зависимости.

Сюжетът се завърта около трите поколения на фамилията Милс, която се премества в Калифорния, след като бащата - Харисън Милс - приема поста на директор на гимназия в Бевърли Хилс.

Поредицата представя живота през погледа на Ани Уилсън и брат й Диксън Уилсън, чиито първи ден в гимназията на западен Бевърли Хилс не оставя място за съмнение, че вече не са в Канзас. Семейство Уилсън, включващо татко Хари и мама Деби, са се преместили в Бевърли хилс, за да наглеждат майката на Хари – Табита. Тя е жизнена, но вече залязваща телевизионна звезда и постоянен пациент на клиниката „Бети Форд”. За Ани и Дискън неудобството да бъдат новите ученици е още по-голямо, защото баща им е приел да бъде директор на гимназията.

Ани има проблеми с баланса между романтичния си живот, приятелите си, популярността и своята идентичност. Диксън има проблеми със своето осиновяване, Хари и Деби пък се борят с разкритието, че Хари има син от училищната си любов Трейси.

Трейси Кларк има още една дъщеря – Наоми – звездата на училището. Тя преживява краткосрочна връзка с атлета Итън Уорд. След това Ани и Итън започват връзка, която е продължение на техни срещи години преди Ани да се премести в Бевърли Хилс. Отношенията между двете момичета постоянно варират между приятелки, врагове, страни в любовен триъгълник и почти сестри, благодарение на детето на техните родители. От друга страна майките им също се озовават в любовен триъгълник след като бракът на Трейси с Чарлз Кларк се разпада и тя решава да си върне Хари.

Най-добрата приятелка на Наоми – Адриана Тейт-Дюкан, се бори с наркотична зависимост. Това я забърква в неприятности, когато Хари решава да обискира училището с помощта на Кимбърли Макинтайър – полицай, внедрен под прикритието на ученичка. Адриана влиза в клиника след като почти не арестуват Наоми, която поема вината за наркотиците. Там започва връзка с Навид Ширази, председател на училищната медия и най-добър приятел на Диксън, който плаща за лечението й. Въпреки че в началото тя иска само за му се отплати, с времето започват наистина да държат един на друг. По-късно Адриана разбира, че е бременна в следствие на безразборните си връзки по време на зависимостта. Когато казва на Навид, те се разделят, но по-късно се събират отново, защото той разбира, че не може да преодолее чувствата си към нея.

Ерин Силвър е бивша приятелка на Наоми, но понастоящем неин основен враг. Тя бързо се сприятелява с Ани и започва да излиза с Диксън, който е привлечен от различния и характер и факта, че тя не се интересува от популярността.

5 сезона (2008 - 2013 г.), 114 епизода х36-42 мин.
Уеб сайт: cwtv.com/shows/90210/
Фейсбук: facebook.com/CW90210/

От 12 септември до 29 ноември 2009 г. по Pro.bg (I сезон, 24 епизода х60 мин.). От 12 юни до 29 август 2010 г. - повторение.
От 9 август 2012 г. по bTV Cinema. От 27 декември 2012 г. - сезон II. От 10 април 2014 г. - сезон IV. От 15 август 2014 г. - сезон III. От 27 юли 2015 г. - сезон V.

ИЗБРАНО