Женени с деца в България

За филма

Държава: България
Година: 2012
Жанрове: Комедия

В ролите: Георги Борисов, Стефания Колева, София Маринкова, Павел Ковачев, Александра Сърчаджиева, Любомир Ковачев


Адаптация на сериала "Married with Children" (САЩ, 1987 - 1997).

Семейство Бикови са забавно и колоритно семейство - те се карат, обиждат се, воюват помежду си, но винаги си прощават и истински се обичат.


Вече повече от 15 години двамата живеят под един покрив. Той мисли, че тя е мързелива, а тя - че той е загубеняк. Въпреки всекидневните им конфликти обаче, те държат един на друг. А освен че са женени в България, те са и с деца – дъщеря Сиси, син Боби и най-верния член на семейството кучето Цезар.


Жоро Биков е 36-годишен симпатичен нещастник, който има една-едничка цел в живота: да седне на дивана с ледена бира в ръка и да погледа малко футбол. Той мрази живота си, жена си, а към децата си е просто безразличен. Ненавижда и работата си – продавач на дамски обувки в единствения магазин, в който персоналът обува обувките на краката на клиентките. Въпреки всички свои неудачи обаче, Жоро не е напълно отчаян от съдбата мъж. В погледа му все още блести искрата на един мъжкар, който никога не се предава. Все още той пази спомена и за най-щастливия миг в живота си – приятелският мач между неговия отбор в гимназията и първодивизионния “Локомотив-София”, когато отбелязва хеттрик и достига апогея във футболната си кариера.



Цвети не работи и е най-лошата и мързелива домакиня, която можете да си представите. Въпреки това обаче тя не страда от съмнения дали е добра домакиня, съпруга и майка. Напротив, сигурна е, че се справя перфектно, дори да е прекарала цял ден пред телевизора, вместо да приготви топла вечеря.



Сиси е красивата дъщеря на Бикови – не особено интелигентна, без никакъв план за бъдещето си и винаги попадаща на най-неподходящите момчета.

14-годишният Боби е най-умният в семейство Бикови. За разлика от сестра си, той винаги е бил отличник и - отново за разлика от нея - никак не му върви с гаджетата.


Съседите на сем. Бикови са сем. Дора и Мишо Николови. Тя – Дора Николова – е младоженка, влюбена в съпруга си, кариеристка, феминистка, директор на банков клон, със строг и консервативен вид, зад които обаче се крие първичност и известна доза разкрепостеност.
Той – Мишо Николов – е 30-годишен хубавец, класически пример за мъж под чехъл, отказал се напълно от обичайните мъжки занимания заради жена си, работи в същата банка, но с доста по-скромна от нейната банкова сметка... Двамата обаче вярват в съвместното щастие, в семейната хармония, в романтиката на брака.


Епизоди х 23 мин.


От 26 март до 7 май 2012 г. по Нова телевизия (I сезон, 14 епизода). От 6 юни 2012 г. - повторение.

От 21 декември 2012 г. по КиноНова.

ИЗБРАНО