Кулинарните приключения на Тод Инглиш

За филма

Държава: САЩ
Година: 2007
Жанрове: Токшоу

Режисьор: Joel Coblenz

В ролите: Todd English


"Food Trip with Todd English": шоу на WGBH.

Той не е обикновен готвач, ресторантьор или просто кулинарна звезда. Той е Тод Инглиш.


Вече сте го виждали като главен готвач – в „Откриването предстои”, където отваряше ресторанта Еnglish is Italian. Виждали сте го и като съдия в надпреварата „Сражение в кухнята”, където предлага на победителя позиция на готвач в някой от ресторантите си. Сега виждаме Тод в ново амплоа на пътешественик, който изследва различни култури и традиции чрез храната.


Кулинарното умение не е просто добавка към егото, а същинска страст. Тя кара Тод да става рано, за да иде на риболов в Нантъкит или на борсата за морски дарове в Токио, където цената на една-единствена риба може да достигне 100 хиляди долара.

Инглиш познава добрата храна и пътя й към чинията. Той не ни води непременно в най-скъпото заведение - напротив, следва изпитания трик да проследи местните и да иде там, където отиват те. Чрез пътуванията си Тод съхранява любопитството и страстта си и открива вдъхновение за новите ястия и ресторанти.


Тод Инглиш е човекът, който през 90-те превзема пренаселения от знаменитости кулинарен Ню Йорк. Докато всички въздишат по френската кухня, Тод отваря италиански ресторант – така отдава почит на корените си и прославя духа на италианската кухня – не по малко вкусна и изискана от френската. След първия италиански ресторант на Инглиш, Ню Йорк преоткрива Италия, а биографията на Тод се превръща в обикновена история за успех и триумф.


Уеб сайт: http://www.toddenglish.com/foodtrip/


По Fiesta TV.

ИЗБРАНО