Модерно семейство

За филма

Оригинално заглавие: Modern Family
Държава: САЩ
Година: 2009
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Стивън Левитан, Кристофър Лойд

В ролите: Тай Бърел, Джули Боуен, Ед О’Нийл, София Вергара, Рико Родригес, Джес Тайлър Фъргюсън, Ерик Стонстрийт


Днешните американски семейства идват във всички форми и размери. Моделът “мъж+жена+2,5 деца” отдавна е останал в миналото...
Фил (Тай Бърел) и Клер (Джули Боуен) са двама родители, които искат да имат отворени, здрави и честни отношения с трите си деца. Това невинаги е лесно, особено когато имаш дъщеря тийнейджър, която расте прекалено бързо, твърде умна средна дъщеря и буйно малко момче.

Фил иска да бъде "готин баща", а Клер е твърдо решена децата й да нямат бунтарско детство, каквото е било нейното.
Джей (Ед О’Нийл) е едно пораснало момче, което изживява кризата на средната възраст. Той е женен за Глория (София Вергара) – много по-млада от него жена, превърнала се в център на вселената му. Глория е разведена, дръзка и страстна жена, която има 11-годишен син Мани (Рико Родригес). Мани е безнадежден романтик. За новия му втори баща Мани е лигльо, който трябва да бъде стегнат. Но това е само едно от предизвикателствата пред Джей. Хората често го мислят за баща на Глория, а не за неин съпруг...

Мичъл (Джес Тайлър Фъргюсън) и партньорът му от пет години насам Камерън (Ерик Стонстрийт) току-що са направили удивителната "следваща стъпка" и са решени да осиновят дете от Виетнам. Камерън е духовит човек, но и склонен да драматизира, а Мичъл е по-сериозният от двамата. Но помежду им има баланс и те вече са напълно готови да станат бащи.

Животът, както изглежда, не е нито подреден, нито предсказуем. Поне за тези три семейства, които всъщност са едно много голямо семейство с Джей начело и с две пораснали деца - Клер и Мичъл.

Поредицата на ABC (продукция на Lloyd-Levitan Productions и 20th Century Fox Television) е носител на 11 награди „Emmy”, сред които две за най-добър комедиен сериал (2011 г.) и две за изключителен сценарий (2010 и 2011 г.). "Златен глобус" за най-добър тв сериал (2012).

Сезон 6:
Намираме героите на края на едно дълго лятно блаженство, след което ще трябва да се завърнат към нормалния живот. Това обаче няма да е толкова лесно. Веселата, но и поучителна история на три поколения от едно семейства от клана Притчет-Дънфи-Тъкър продължава. Мичъл и Камерън се прибират от медения си месец, а Алекс – от хуманитарна мисия. След завръщането й отношенията в семейството започват да се нормализират и обичайните лудории отново са на дневен ред. При младоженците обаче нещата не са както преди. На Кам му е трудно да се отърси от медения месец и да се заеме с отговорностите на всекидневието, докато Мичъл веднага превключва на работен режим.

Сезонът обръща повече внимание на децата, които започват да се сблъскват с проблемите на възрастните. Хейли се чуди как да подреди живота си след напускането на колежа, а Алекс се бори със стреса от кандидатстването. Междувременно Люк и Мани навлизат все по-дълбоко в пубертета, а покрай Лили в сериала се появява нов персонаж - нейната строга учителка г-жа Планк (Тайн Дейли). Сред нови попълнения е колумбийската сестра на Глория – Соня (Стефани Беатрис), както и новите съседи на Клер и Фил – дистрибуторът на медицинска марихуана Рони и съпругата му Амбър (Стив Зан и Андреа Андерс). Шокът, различията между съседите и реакциите на Клер внасят в сериала допълнителна доза смях. Друга изненадваща и забавна сюжетна линия е опитът на Джей да влезе в ролята на хомосексуалист, за да помогне на Кам. Фокусът остава върху семейството и въпросите, свързани с човешките взаимоотношения и ценности.

10 сезона (2009 - 2019), епизоди х22 мин.
Уеб сайт: abc.go.com/shows/modern-family
Фейсбук: facebook.com/ModernFamily/

От 21 януари 2012 г. по bTV Comedy. От 15 септември 2012 г. - повторение. От 22 ноември 2012 г. - ново повторение. От 24 март 2015 г. - сезон IV. От 18 април 2017 г. - сезон VI. От 31 май 2018 г. - сезон VIII. От 5 декември 2019 г. - сезон IX.

От 31 май до 3 юли 2012 г. по bTV (сезон I - 24 еп. х30 мин.). От 24 септември до 25 октомври 2012 г. - сезон II (24 епизода).

От 4 юли 2020 г. по FOX (от сезон VII).От 4 юни 2022 г. - сезон IX.

ИЗБРАНО