13: Страхът отблизо

За филма

Държава: САЩ
Година: 2009
Жанрове: Риалити

Режисьор: (идея и сценарий) Gunnar Wetterberg

В ролите: Erica Renee Johnson, Ted Kirner, Melyssa Nocar, Adam Wood, Leah Lucas


"13: Fear Is Real": риалити телевизионна поредица на CW Television Network в 8 епизода х60 мин., в която са вградени елементи от хорър жанра в киното.

Изпълнителен продуцент - Jay Bienstock ("Сървайвър", "Стажантът")


13 души се състезават, за да останат "живи", срещайки най-дълбоките си страхове в безкомпромисни елиминации. Насъскани един срещу друг в ситуации, взети от филмите на ужасите, тринайсетте се срещат с шокиращи изненади, психологична паника и много моменти от типа "страхувай се от тъмното". Всичко това е аранжирано от злия гений на страха, глас зад кадър...

Освен да ги плаши, той ги примамва да работят с него срещу останалите, като създава ситуация, при която тринадесетият не само се озърта, но и не е сигурен кое е реалност около него. Въведена е и "смъртна кутия" - който я притежава, има право да убие от един до трима други играчи. Тя трябва да бъде укрита и използвана на сигурно място, понеже ако някой друг узнае, че я притежаваш, може да те обвини и да те прати на церемония по екзекузия! Но ако обвинението е фалшиво, и обвинителят може да бъде екзекутиран.


Всяка седмица една или две злощастни жертви "изгарят" при страховита мисия, докато остане само един оцелял - той получава наградата от точно 66 666 долара!


От 12 декември 2011 г. по bTV.

ИЗБРАНО