Домашен арест

За филма

Държава: България
Година: 2011
Жанрове: Комедия

Режисьор: Николай Пенчев, Петър Вълчанов

В ролите: Татяна Лолова, Филип Аврамов, Иван Панев, Мая Бежанска, Велизар Величков – Визо, Стефани Дойчинова, Борислав Захариев - Боби Турбото, Магделена Павлова


Ситуационна комедия за голямото весело семейство Коцеви, което се нанася в къщата на тъщата. Продуцент - Мирослав Янев (bTV Studios), изпълнителен продуцент Николай Урумов, главен сценарист Нели Димитрова, сценаристи - Тео Чепилов и Николина Бочева, главен оператор – Григор Кумитски.

Колоритният заврян зет Коцето (Филип Аврамов) ще се окаже в неравна битка срещу властната си тъща мама Еми (Татяна Лолова), докато милата му и възпитана съпруга Анастасия (Мая Бежанска) прави всичко по силите си да осигури комфорта и задружността в семейството.
15-годишните близнаци Лъчо (Велизар Величков – Визо) и Зара (Стефани Дойчинова) са в постоянна война помежду си и не спират да сменят „съюзническите лагери” в къщата. Посветеният на науката и социално неопитен брат на Анастасия – Емко (Иван Панев) обитава мазето-лаборатория на мама Еми и се опитва да внесе логика в комичния и хаотичен свят на своите роднини.

В първия епизод става ясно какво принуждава семейство Коцеви да се пренесе в къщата на тъщата и дали това ще се окаже временно или по-дългосрочно решение. Комичните ситуации започнат от първата минута, в която младото семейство се изправя пред вратата на мама Еми – ексцентрична реститутка, принудена да сподели жилището си с децата и внуците си. Как ли тя ще преглътне съвместния живот със зет си – Коцето...
Във втория епизод мама Еми подема кампания да отстрани нежелания гост от дома и живота си. Какъв ще бъде нейният план и ще намери ли съмишленици в лицето на някой от роднините си; с какви проблеми се сблъсква един възрастен човек, когато започва да изучава глобалната мрежа и какви съмнения измъчват съзнанието на тинейджърите.

Основните герои в сериала:
Мама Еми (Татяна Лолова) - властна и самодостатъчна реститутка, на която се налага да приюти семейството на дъщеря си. Родена в аристократично семейство и израснала в средите на софийската бохема, тя харесва всички класно, мечтае за безсмъртие и контрол над всичко.
Егоцентрична до мозъка на костите си, Мама Еми е истински емоционален изнудвач, готова е да прави „добро” за други хора, когато може да извлече изгода. Тя е умопомрачително саркастична, но и крайно делова.
Коцето (Филип Аврамов) - застаряващ, с бирено коремче, бивш моряк, а понастоящем – собственик на магазин за риба. Обстоятелствата го принуждават да заживее със семейството си в дома на тъщата, което с течение на времето, започва все повече да му харесва. Много е чувствителен на тема футбол, а приоритетите му са доброто ядене, студената бира и личното спокойствие. Коцето е скръндза, авантаджия, доста непостоянен и обича да преувеличава. На думи е решителен и отговорен, но всъщност съвсем не е така. Често се оплаква от семейството си, особено от тъщата си, но не би го напуснал по своя воля. Същото се отнася и до жена му Сиси (Мая Бежанска) – не би й изневерил, въпреки че обича да се хвали с успехите си сред жените. Когато проявява ирония или самоирония, то е напълно неосъзнато.
Анастасия, "Сиси" (Мая Бежанска) - завършила е Италианския лицей и международни икономически отношения, но е разбила мечтата на майка си да бъде водещ икономически експерт, защото се е оженила за Коцето. Работи като счетоводител на малки фирми (включително и на рибния магазин на Коцето) на половин работен ден. Тя е интелигентна, енергична, самокритична и грижовна. Като всяка дева, Сиси е педантична в реда, както в бита, така и в живота, и се грижи за другите, защото й носи удовлетворение, а не защото се налага. Вярва, че любовта на всички хора минава през стомаха. Непоправим оптимист и романтичка, тя умее с лекота да предразполага хората. Сиси има чувство за самоирония, въпреки че е напълно доволна от социалния си статус - няма комплекси, не припада по звезди и авторитети.
Емко (Иван Панев) – брат на Анастасия (Мая Бежанска) девствен романтик, интелигентен, но му липсва социален опит. Емко е изцяло отдаден на науката. Завършва физика и химия. Прави докторантура в БАН, където работи като асистент в Института по механика. Непрестанно прави различни изобретения, някои от които дори смислени. Не обича да взема страна, притеснителен е и неконфликтен.
Зара (Стефани Дойчинова) – дъщеря на Коцето (Филип Аврамов) и Анастасия (Мая Бежанска). Запалена блогърка, виси в социалните мрежи, винаги е с телефон в ръка и цъка sms-и. Учи в СМГ, 8 клас, защото брат й Лъчо (Велизар Величков) е спечелил олимпиада и е приет без изпит, а те вървят в пакет, защото са близнаци. Спазва неписаните правила на емо културата - винаги е контра, но робува на модните тенденции и звезди. В същото време е амбициозна, но и непостоянна, обича да драматизира, когато й е изгодно. Зара е много хитра – би си послужила дори с измама, за да постигне своето. Почти винаги успява да натопи брат си за щуротия или беля, която всъщност тя е направила или измислила.
Лъчо (Велизар Величков) – син на Коцето (Филип Аврамов) и Анастасия (Мая Бежанска). Хаплив и остроумен, но разсеян, със силно развито чувство за ирония и самоирония. Той е небрежен по отношение на външния вид и се чувства несигурен, заради промените, които се случват с тялото му в пубертета. Непрекъснато е във война със сестра си Зара (Стефани Дойчинова), защото каквото и да каже, тя му отговаря на контра. Срамува се от навиците на баща си и постоянно се опитва да го вразуми. Разглобява всички интересни вещи, за да види какво има вътре, знае всяко компютърджийско нещо къде се намира.
Бисерка (Магделена Павлова) - приятелка на Анастасия (Мая Бежанска) и Коцето (Филип Аврамов) от детските години. Завършила е хореографско училище и е професионална изпълнителка на ориенталски танци. Бисерка е много емоционална и наивна. Крайно позитивна и оптимистична, тя е абсолютно убедена, че живее в най-добрата възможна вселена. Винаги, когато някой й се оплаче, тя намира нещо положително в ситуацията и го кара да погледне от добрата страна. Бисерка често говори с цитати от източни мъдреци и хайку, а в напрегнати моменти преподава техника на дишане.
Милко (Борислав Захариев) – съсед и най-добър приятел на Коцето (Филип Аврамов). Завършил е библиотекарския колеж в София и много се срамува от това. Работи като домакин на блок в студентски град, обича хазартните игри и особено тото 2. Той притежава всички „качества” на истински човек от народа - скрънза, мнителен, добродушен, търгашче… Женен е за 12 години по-млада жена, от която се страхува и малко се срамува. Възхищава се на Коцето и неистово желае да притежава въдицата му.

В сезон IV:
В „къщата на тъщата“ вече не липсват... пари! След като в последния епизод от 3 сезон Коцето става горд притежател на 14,8 милиона евро, 4 сезон ще покаже нагледно как богатството променя човека и как още повече се променят близките му заради неговото богатство.

Коцето е милионер и животът му за първи път е наистина прекрасен, но няма с кого да сподели радостта си от това, че е станал богат, защото никой не му вярва... Някои го спукват от бъзик, а други се притесняват за психичното му здраве. Когато все пак приятели и роднини се убеждават, че е истина, започва голямото подмазване.

Коцето обаче не е склонен да раздава пари. Мама Еми категорично не може да приеме факта, че „обичаният” й зет е извадил късмет и сега той е човекът с парите в къщата, поради което ще предприеме редица хитри ходове в опит да го разори! Дали ще успее, кои ще бъдат нейните съюзници и врагове в това начинание и кое е първото нещо, в което Коцето инвестира?

От 24 ноември 2011 г. до 19 януари 2012 г. по bTV (16 епизода). От 1 март до 12 април 2012 г. - продължение (14 епизода), сезон I.
От 21 септември до 7 декември 2012 г. (28 епизода) - сезон II.
От 4 януари до 8 март 2013 г. (20 епизода) - сезон III.
От 20 септември 2013 г. - сезон IV.

От 16 август 2016 г. - повторение от сезон I (от еп. 2). От 7 януари 2017 г. - ново повторение от сезон I.

От 25 ноември 2011 г. до 23 януари 2012 г. и от 2 март до 15 април 2012 г. по bTV Comedy (сезон I). От 25 септември до 12 декември 2012 г. - сезон II. От 5 януари 2013 г. - сезон III. От 20 септември до 6 декември 2013 г. - сезон IV (14 еп.).
От 14 юни 2014 г. - повторение (от сезон I).

ИЗБРАНО