Синя кръв

За филма

Държава: САЩ
Година: 2010
Жанрове: Крими

Режисьор: (сценарий) Mitchell Burgess, Robin Green

В ролите: Donnie Wahlberg, Bridget Moynahan, Will Estes, Tom Selleck, Len Cariou


"Blue Bloods": среща с дългогодишно поколение полицаи, изцяло отдадено на професията. Два сезона (2010 - 2012), 44 епизода.

Франк Рейгън (Том Селек) е комисар на нюйоркската полиция и оглавява както полицейското управление, така и рода Рейгън. Той управлява в службата си толкова дипломатично, колкото и в семейството си. Дори в случаите, когато е намесена политиката, а тя е създала доста неприятности на неговия смел баща Хенри, когато самият той е заемал поста.


Част от полицейското поколение е и най-големият син на Франк – Дани, опитен следовател, семеен мъж и ветеран от войната в Ирак, който понякога прилага съмнителни методи за разкриването на случаите. Жените на семейство Рейгън са Ерин – зам.-областен прокурор на Ню Йорк и самотна майка, която служи и като юридически компас за братята и баща си, и Линда – отзивчивата съпруга на Дани. Джейми е най-младият Рейгън, наскоро завършил право в Харвард и „златното момче” на семейството. Той също не може да пренебрегне семейната традиция и загърбва доходоносната адвокатската професия, за да тръгне по стъпките на останалите членове на семейството като полицай.


От създателите на „Семейство Сопрано”, сериалът „Синя кръв” проследява историята на няколко поколения полицаи, както и връзките и отношенията между членовете на едно семейство, ежедневно изправени пред дълга към професията и дълга един към друг.


Том Селек в ролята на топ полицая е носител на „Еми” и „Златен Глобус”.


От 26 септември до 1 ноември 2011 г. по Нова телевизия (сезон I, 22 епизода х43 мин.). От 14 май 2012 г. - повторение.

От 6 юни 2013 г. по Diema. От 28 януари 2014 г. - сезон II. От 28 януари 2015 г. - повторение (сезон II). От 4 януари 2016 г. - ново повторение на сезон II.