Истинска кръв

За филма

Оригинално заглавие: True Blood
Държава: САЩ
Година: 2008
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: (сценарий) Алан Бол, Шарлейн Харис

В ролите: Ана Пакуин, Стивън Мойър, Сам Трамъл, Райън Куонтън, Александър Скарсгард, Тоби Кебел, Джо Манганело, Нондумисо Тембе


Продукция на HBO за сервитьорката с телепатични способности Суки Стакхаус (Ана Пакуин)- съвместния живот на вампири и обикновени хора в Бон Тамп, измислено градче в щата Луизиана.

Благодарение на изобретената от японски учени синтетична кръв, вампирите вече не са легендарни чудовища, а миролюбиви съграждани на останалите хора през нощта. И въпреки че хората отдавна са извадени от менюто, много от тях продължават да се страхуват от “съществата, спящи в ковчези”. Религиозните лидери и правителствата по света вече са избрали позицията си по този казус, но в малкото градче Бон Темпс в Луизиана такова решение все още не е взето.

Местната сервитьорка Суки Стакхаус знае какво е да си аутсайдер. “Прокълната” с дарбата да чува мислите на всички около себе си, тя е с доста прогресивни виждания за интеграцията на вампирите в обществото. Особено пък когато се запознава с Бил Комптън – красив 173-годишен вампир без дом. И когато Суки е намесена в серия мистериозни случки, свързани с появата на Бил в Бон Темпс, толерантността й ще бъде подложена на тест...

7 сезона, епизоди х60 мин.
От 2 февруари 2009 г. до 9 февруари 2011 г. по HBO (I - III сезон). От 14 септември 2012 г. - сезон V.
От 4 февруари 2010 г. по Fox Life.
От 8 април до 1 юли 2011 г. по TV7 (сезон I, 12 епизода). От 6 януари 2012 г. - сезон II. От 24 февруари 2014 г. - повторение (сезони I и II). От 3 април 2014 г. - сезон III (от 4 август 2014 г. - повторение).

ИЗБРАНО