Забраненият плод

За филма

Оригинално заглавие: Ask-i memnu
Държава: Турция
Година: 2008
Жанрове: Романтичен

Режисьор: Хилял Сарал

В ролите: Къванч Татлъту, Селчук Йонтем, Берен Саат, Небахат Чехре


Адаптация на едноименния роман на Halit Ziya Usaklıgil.
Изпепеляващата любов на Бехлюл (Къванч Татлъту) и Бихтер (Берен Саат) е на път да разруши вековни семейни традиции. Бихтер е красива млада жена, която се опитва да преодолее загубата на баща си, като отстоява ценностите си. Тя е изправена пред безскрупулната си майка в условията на едно рухнало семейство.

Чувството, че остава неразбрана от най-близките си, може би е на път да бъде преодоляно, когато среща Аднан Зиягил (Селчук Йонтем), в когото припознава сродна душа. Аднан е от буржоазно семейство, богат вдовец с 2 деца - тийнейджърката Нихал и малкия Бюлент. Бихтер свързва живота си с него, въпреки несъгласието на майка си и въпреки голямата разлика във възрастта. Тя чувства, че най-после е намерила спокойствие и разбиране..., докато животът не й поднася драматичен обрат.

Точно когато мисли, че е намерила покой, Бихтер среща Бехлюл – племенник на Аднан. Любовта между двамата млади пламва веднага. Ще бъдат ли достатъчно силни, за да отстояват любовта си, ще се откажат ли от уредения си живот?

Сценаристи са Едже Йоренч и Мелек Генчоулу („Листопад”, „Вярна на себе си”). Актьорът Къванч Татлъту /Kivanc Tatlitug/ е звезда от сериалите «Перла» и «Двама завинаги».
Сериалът е на продуцентска къща "Ay Yapim" и се разпространява от "Kanal D".

Уеб сайт: http://www.askimemnu.tv/

От 1 декември 2010 г. по bTV.
От 28 януари до 24 юни 2012 г. по bTV Lady.
От 16 август 2012 г. по Нова телевизия и по Diema Family. От 11 юли 2014 г. - повторение (по Diema Family). От 19 април 2016 г. - ново повторение (по Diema Family).

ИЗБРАНО