Хамелеонът

За филма

Оригинално заглавие: The Pretender
Държава: САЩ
Година: 1996
Жанрове: Драма

Режисьор: (сценарий) Steven Long Mitchell, Craig W. Van Sickle

В ролите: Michael T. Weiss, Andrea Parker, Patrick Bauchau, Jon Gries, Richard Marcus, Ryan Merriman


Историята започва в началото на 1960-те години, когато главният герой Джеръд е още невръстно дете. Изключителният му талант и необичайните му способности привличат вниманието на корпорация, наречена “Центърът”.
Той е отнет от родителите си и прекарва дълги години в изолация, контактувайки единствено с психиатър на име Сидни. “Центърът” експлоатира гения му и препродава знанията му на трети компании, достатъчно богати и корумпирани, за да се възползват от тях. След време Джеръд разбира, че е лъган и използван от изследователския екип. Той решава да избяга и да открие истината за себе си и своите родители.

Сблъсъкът му с реалността обаче провокира чувството му за справедливост, а хамелеонската му същност го прави емпатичен и отворен за човешката болка. Тогава неограниченият му потенциал се превръща в неговото най-добро оръжие.

4 сезона, 86 епизода.

От 16 юни до 27 октомври 2010 г. по Diema. От 5 юни 2012 г. - повторение. Следващи повторения (от сезон 1): от 3 февруари 2016 г., от 27 август 2016 г., от 28 юли 2017 г., ...

ИЗБРАНО