Мечтатели

За филма

Държава: Турция
Година: 2007
Жанрове: Юношески

Режисьор: Kerem Cakiroglu

В ролите: Pelin Karahan, Asli Enver, Ceren Moray, Ibrahim Kendirci, Daghan Kulegec, Hasan Onurdes


"Kavak yelleri": Четирима млади и безразсъдни приятели се впускат в приключението, наречено живот - предстои им заедно да преживеят първите си любови, сбъднати мечти и разочарования. Те витаят в облаците, живеят безразсъдно и вярват, че няма невъзможни неща, стига мечтите да останат живи.


Аслъ е на 17 години и се готви усилено за матурите. Тя е идеалист и най-голямата й мечта е да продължи образованието си. Семейството на Аслъ е типичното патриархално семейство с финансови проблеми – баща й е в непрекъснато търсене на работа, а майка й се грижи за домакинството. Тийнейджърката се е заклела, че няма да тръгне по стъпките на майка си и единственият начин това да се случи е да влезе в медицинско училище. По-голямата сестра на Аслъ – Джанан, не вярва, че сестра й ще успее и ревнува родителите си заради вниманието, което обръщат на Аслъ. Джанан крие една голяма тайна, която е на път да провали живота и приятелствата на сестра й.


Аслъ е влюбена в един от най-добрите си приятели – Дениз. Той е отраснал в стабилно семейство и мечтата му е да учи режисура и да започне да създава филми. Той е романтик, но срамежливостта му не му позволява да разкрие чувствата си пред новото момиче в училище – Мине.Мине е израснала в Германия, но бунтарското й поведение и проблемите, които непрекъснато си навлича, стават причина родителите й да я изпратят в Истанбул. Тя е различна и необикновена и веднага привлича вниманието на новите си съученици.


Ефе прикрива вътрешната си болка със спокойно и шеговито държание. Баща му и брат му са полицаи. Същото се очаква и от Ефе, чийто свободолюбив дух не му позволява да се съобрази с предначертания път за живота му.Скоро четиримата приятели ще научат, че мечтите не са достатъчни и свободата се постига трудно. Съдбите им ще се преплетат в мрежа от приятелство, любов и предателство...

Сериалът „Мечтатели” напомня на по-възрастните за дните, когато небето е било единствената граница!


Комедия в 3 сезона (2007 - 2009). Уеб сайт - http://www.kavakyelleri.tv/. Ролите се озвучават от артистите Христина Ибришимова, Десислава Знаменова, Силви Стоицов и Васил Бинев.От 7 юли 2010 г. до 24 март 2011 г. по bTV (180 епизода). Повторение - от 9 юни 2011 г.

От 22 март до 8 юни 2012 г. - продължение с нови епизоди (до 232 еп.)

ИЗБРАНО