i - Карли

За филма

Държава: САЩ
Година: 2007
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Dan Schneider, Jake Farrow

В ролите: Миранда Косгроув, Дженет Маккърди, Нейтън Крес, Джери Трейнър, Ноа Мънк


"iCarly": В 30-минутните епизоди на ситкома на Nickelodeon Network, Карли Шей (Миранда Косгроув) е водеща на собственото си домашно уеб шоу "Ай Карли". Трима приятели, едно уеб шоу, никакви правила...

Поредицата влиза в телевизионната история като е първият сериал, включил в сценария си оригинално съдържание, създадено от деца!


Тя е на 13 и живее с брат си Спенсър, който е на 20 и няколко години и е неин настойник - той продуцира нейните интернет излъчвания от импровизирано студио на тавана на третия етаж. Борейки се с проблемите на юношеството, тя няма за своя цел славата на изгряваща звезда или ъндърграунд знаменитост сред децата. Всичко става по случайност (в пилотния епизод),когато нейната преподавателка я определя да отговаря за училищното шоу за таланти.


Тя, заедно с нахалната си най-добра приятелка Сам Пъкът (Джанет Макърди), превръщат кастингите в шоу - заснето от обладания от техниката и влюбен в нея съсед Фреди Бенсън (Нейтан Крес) и на което прозира очарованието й заедно с майтапите й със Сам. Фреди неволно качва записа в интернет, без да казва на момичетата... Онлайн публиката иска още, Фреди предлага на Карли и Сам да направят седмично предаване и да го кръстят i-Карли ("i"- от "интернет"), на което той да бъде технически директор. Поражда се истински поп феномен: Карли и вече съдружникът й Сам вече покриват всичко в своите уебкасти, от комедийни скечове и конкурси за таланти - до интервюта, рецепти и решаване на проблеми.


В IV сезон главната роля се поема от Гиби Корнелиъс (Ноа Мънк) — приятел на Карли, Сам и Фреди от училището.

В V сезон (от септември 2011 г.) Сам и Фреди започват трудна връзка, а проблемите им отиват при Карли - тя трябва да разрешава всяка тяхна караница, дори в 3 сутринта. Междувременно Гиби намира кученце и споделя това с нея, опитвайки се да се сближат. Фреди и Сам отиват на среща, но взимат Карли с тях за всеки случай, за да ги сдобри, ако случайно се скарат. Те започват с критиките си един към друг и Карли им казва: ако не могат и ден без такива спорове, по-добре изобщо да не излизат заедно. Спенсър пък прекарва времето си с новия си терен за игра на крокет в апартамента...

Уеб сайт: http://www.icarly.com/


От 12 юни 2010 г. по TV7 (от 30 август 2011 г. - II сезон, от 27 декември 2011 г. - III сезон). От 14 ноември 2015 г. - повторения.

От 26 октомври до 8 ноември 2010 г. по Super7 (I сезон, 25 епизода), повторение от 6 декември 2010 г. до 9 януари 2011 г. От 25 април до 27 юни 2011 г. - II сезон (45 епизода), повторение от 18 септември до 20 ноември 2011 г. От 30 декември 2011 г. - III сезон.

ИЗБРАНО