Дъг

За филма

Държава: САЩ / Франция
Година: 1991
Жанрове: Анимация

Режисьор: (сценарий) Jim Jinkins

В ролите: (гласове) Billy West, Becca Lish, Constance Shulman, Fred Newman, Alice Playten, Doug Preis, Greg Lee


"Doug": 117 епизода, в пилотния епизод Douglas Yancey Funnie (Дъг) и семейството му (Phil, Theda и сестра му Judy) се местят в нов град, Bluffington, след като напускат предишното си жилище в Bloatsburg. Там той среща Skeeter, Patti, Roger и Beebe - така започва новият му живот в новия град.

Дъг Фини е средностатистическо кльощаво дете на 12 години от Блуфингтън. Той е обикновен до болка. Но Дъг е професионален мечтател. Неговото развито въображение често го отвежда до невероятни приключения, нямащи нищо общо с действителността. В един от най-важните моменти в живота му, когато е избран да вкара решаващия гол за отбора си, той започва да си фантазира, че е най-великия играч и всички скандират името му.


Въпреки че нещата никога не се подреждат перфектно за Дъг, той винаги може да разчита на най-добрия си не-човешки приятел Поркчоп - неговорещо, но много експресивно и лоялно куче, както и на синия (буквално) човек – Скийтър. Той е умно и хиперактивно хлапе, което говори бързо и слуша странна музика.


От 16 май 2010 по bTV.

ИЗБРАНО