Клетва

За филма

Държава: Турция
Година: 2007
Жанрове: Сапун

Режисьор: Sadullah Celen, Serkan Birinci

В ролите: Tuba Unsal, Serhan Yavas, Zeyno Ustunэsэk, Yucel Erten, Hakan Buyuktopcu, Busra Alcin, Ahmet Bilgin


"Yemin": Една предсмъртна клетва тежи като проклятие над бурните и искрени чувства на двама влюбени. Дали Мендерес (Серхан Яваш) ще намери път да заобиколи обещанието си, или любовта му към Лейля (Туба Юнсал) е обречена?

Мендерес и Лейля са лудо влюбени и нямат търпение да отпразнуват четвъртата годишнина от сватбата си. Той е собственик на голям холдинг, което налага често да пътува в Дамаск във връзка със строежа на хотел. Тя работи в оранжерия и обича цветята. Единственото, което помрачава щастието им е липсата на дете - от години се опитват да имат наследник.

Годишнината на двамата влюбени ще бъде отпразнувана в дома на бащата на Лейля – Баки. За всеобщо съжаление, Мендерес получава обаждане спешно да замине за Дамаск и оставя натъжената си съпруга.Междувременно Асуман, която има две деца, се подготвя за завръщането на съпруга си от пътуване по бизнес. Синът и дъщеря й също са развълнувани от завръщането на баща им. Късно вечерта той най-после се прибира.


Преди години Мендерес е дал клетва на вече покойния си брат Кемал да се ожени за Асуман (вдовицата на Кемал) и да се грижи за нея и децата й. Оказва се, че Мендерес е женен освен за Лейля, която живее в Истанбул, и за Асуман, която отглежда децата си в Айдън.

Без Мендерес да знае, в Истанбул се появява Джихан, адвокатът на семейството на Лейля, който е тайно влюбен в нея.Дали любовта на Мендерес и Лейля ще устои на предизвикателствата и бурите, които ги очакват, или тя никога няма да намери сили да прости на своя любим?


Героите:

Мендерес – млад и красив бизнесмен, който се занимава със строителство. Лудо влюбен е в Лейля, за която е женен от четири години. Същевременно е дал клетва на брат си Кемал да се ожени и за Асуман, за да й помогне да отгледат децата им.


Лейля – млада и красива жена, която работи в оранжерия. Омъжена е за Мендерес. Щастието й е помрачено единствено от липсата на дете в живота й.


Асуман – вдовицата на Кемал, брат на Мендерес. След смъртта му, Мендерес се жени за нея, но това не е брак по любов, а по задължение. Тя е влюбена в новия си съпруг и не е готова да се откаже от него.


Джихан – отраснал е в дома на Лейля и е отгледан от баща й Баки. Джихан е влюбен в Лейля, но тя не забелязва чувствата му, заслепена от любовта си към Мендерес.


От 12 април 2010 г. по bTV