Частна практика

За филма

Държава: САЩ
Година: 2007
Жанрове: Драма

Режисьор: (сценарий) Shonda Rhimes

В ролите: Кейт Уолш, Тим Дейли, Одра Макдоналд, Пол Аделстейн, Кадий Стрикланд, Ейми Бренеман


"Private Practice": медицинска драма, създадена от Шонда Раймс - носителка на Златен Глобус за друга медицинска драма, „Анатомията на Грей”. През 2008 сериалът „Частна практика” е номиниран от People’s Choice Award за най-добра нова ТВ драма.



Освен създателката си, „Частна Практика” заимства още един важен елемент от „Анатомията на Грей”, а именно чаровната д-р Адисън Монтгомъри, хирург. След успешна кариера и не толкова успешни опити да спаси брака си тя решава, че е време за промяна. Точно тази ромяна и всичко свързано с нея ще можем да проследим в сериала.

Адисън напуска Сиатъл Грейс Хоспитал (в четвърти сезон на „Анатомията на Грей”), за да се установи в слънчевата Санта Моника, където започва да работи със свои стари съученици. Тежките медицински казуси отново са налице, но, разбира се, най-интересното се завърта около личния живот на Адисън и емоционалните перипетии, през които преминава, за да започне нов живот.

Ролята на д-р Монтгомъри се изпълнява от привлекателната Кейт Уолш, участвала също и в „Закон и Ред”, „Купидон”, „От местопрестъплението”.


Премиера за България: 1 септември 2009 г., Фокс Лайф.

От 9 март 2010 г. по БНТ1.

ИЗБРАНО