Бакуган: Бойци в действие

За филма

Държава: Канада / Япония
Година: 2007
Жанрове: Анимация

Режисьор: Mitsuo Hashimoto


"Bakugan Battle Brawlers": аниме поредица, официален сайт http://www.bakugan.com/

Епизод 1 - Битката започва




Бакуганът Драгоноид, който скоро ще се превърне в най-близкия съюзник на Дан разказва за произхода на Бакуган и измерението Вестроя. Той трябва да намери Нага, който държи ключа към силата в двете паралелни вселени - Земя и Вестроя. Драго трябва да победи Нага за да възстанови реда. Но Нага е акумулирал невероятна енергия и може би няма начин да бъде победен!




Епизод 2 - Маскен бал




Оказва се, че талантлив и мистериозен играч наречен Маскарад отмъква бакуганите от децата по целия свят. Когато Дан научава за това от приятелите си по мрежата решава да се намеси и призовава Маскарад на битка. Двамата се срещат и битката започва! Но Маскарад има тайно оръжие наречено "Карта на съдбата", което носи на противниците му сигурна смърт. Дан губи два пъти и ако загуби отново, неговият бакуган, Драгоноид, ще изчезне завинаги!




Епизод 3 - Приятелски разногласия


Маскарад се съюзява с млад играч на име Рикимару, като го съблазнява с много специален бакуган. На другия край на града Дан се готви за нова игра с Маскарад. Драго все още не е сигурен в намеренията на Дан, но решава да се съюзи с него, с надеждата, че той ще му помогне да възстанови Вестроя - домът на бакуганите. Пред угрозата от поражение от Рикимару, Драго игнорира нарежданията на Дан и използва опасна техника за да се спаси и да спечели битката. Обиден и разгневен, Дан проклина деня, в който е срещнал Драго и го хвърля в реката!




Епизод 4 - Дан и Драго


Дан е затруднен от отсъствието на Драго. По негова вина приятелят му Рио счупва компютъра си, при което Дан избягва. По-късно Маскарад се възползва от това и убеждава Рио да предизвика Дан. Рио го прави и побеждава! Дан намира Драго, те се помиряват и Дан се опитва да сключи мир с Рио. Но той все още е под влиянието на Маскарад и започва втора битка! Дан успява с усилие да победи Рио. Накрая Дан успява да прекъсне влиянието на Маскарад върху Рио. Но от Маскарад може да се очаква още много!


ИЗБРАНО