Жега в Ел Ей

За филма

Оригинално заглавие: L.A. Heat
Държава: САЩ
Година: 1996
Жанрове: Екшън

Режисьор: (сценарий) Joseph Merhi, Richard Pepin

В ролите: Wolf Larson, Steven Williams, Debbie James, Jessica Hopper, Michael McFall


"L.A. Heat": Wolf Larson (с предишна роля като Тарзан, 1991) и Steven Williams играят полицейски детективи от Лос Анжелис в традициите на екшън филми като "Смъртоносно оръжие" ("Lethal Weapon"). Сериалът се излъчва в два сезона (общо 48 епизода) по канала TNT от м. март 1999 г.


Героите:

Chester "Chase" McDonald (Wolf Larson) e в полицейското управление на ЕлЕй (LAPD) от няколко години. МакДоналд поема рискове и обича да живее на ръба със страст към работата си. Роден водач, той често има нужда от някого като опитния си партньор все пак да го наставлява, за да го опазва от неприятности. В свободното си време обича да прави метални скулптури. Има връзка с Джоуди в началото на сериала, но след като се разделят той започва да се среща с детектив Никол Стокман (към края на втория сезон).

Detective August Brooks (Steven Williams) е ветеран с 16 години в LAPD. На младини Огъст е обещаващ боксьор, състезател в пълния смисъл на думата. След като открива обаче, че неговият мениджър и промотер злоупотребяват с пари на колегите му - боксьори, а и като е принуден да се откаже от първия си професионален бой, Огъст губи илюзиите си в спорта и напуска, за да отиде в полицейската академия. Бързо напредва в службата и става детектив, а в свободното си време управлява младежки боксов център на Хувър стрийт, един стар гимнастически салон, който е закупил и го е превърнал в зона за деца в неравностойно положение, като им предлага алтернатива на гангстерския живот. Служил е във Виетнам.

ИЗБРАНО