Психо

За филма

Държава: САЩ / Колумбия
Година: 2009
Жанрове: Драма

Режисьор: (сценарий) Deborah Joy LeVine, Dan Levine

В ролите: Крис Ванс, Жаклин Маккензи, Мариса Рамирес, Анабела Скиора


"Mental": Когато Д-р Джак Галахър – млад, динамичен и изключително нетипичен психиатър – е назначен за директор на психиатричната клиника към голяма болница в Лос Анжелис, всичко в болницата се променя. Радикалните методи на младия доктор внасят смут и объркване не само сред колегите му, но и сред пациентите на отделението. Още не заел кабинета си, успява да запознае колегите си със странните си методи на работа. Всички се чудят кой ли е голият мъж във фоайето на болницата, който успява да укроти изпадналия в истерия пациент, но скоро става ясно - това е Джак Галахър, новият шеф на отделението, човекът чиято страст са непознатите, неразбраните и най-често недиагностицираните случаи. Доктор Галахър е надарен с редкия талант да влиза в съзнанието на пациентите си и да вижда реалността по начина, по който те я виждат – метод, с който често се оказва най-близо до разковничето на тяхното оздравяване.


„Психо” не е поредния медицински сериал. Той е различен. В основата му са хора, които нямат физически наранявания – страдат техните умове. Сериалът, който комбинира медицинската тематика с мистериозната, поставя на преден план тайнството, което се крие в необятния човешки мозък. Той е изучаван както никога досега. Всяка седмица, изправен пред нов случай, Галахър трябва да отреагира изключително бързо като проникне в мозъка на пациента си, не за да разреши на момента даден проблем, а за да разбере пациента си и да разкрие ключа към дълготрайно възстановяване.


Пациентите попадат в болницата по различни причини: някои за доведени от полицията за временен престoй; някои постъпват доброволно; други посещават само дневните терапии, опитвайки се да се справят с фобии и психози, които превръщат ежедневието им в ад.



За Джак всеки случай е загадка, която трябва да бъде разрешена. Той има уникалната способност да прониква в умовете на своите пациенти, буквално виждащ реалността през техните очи и предлагащ изцяло нова перспектива на техните многобройни светове. Джак винаги се цели да достигне до корените на заболяването на пациентите си, като за целта иска да научи кои са те като човешки същества. За съжаление, колегите му са скептични към нестандартните му методи на работа, въпреки че те са крайно ефективни. Някои дори ще положат усилия Джак да не се задържи за дълго на позицията си.



„Психо” е създаден от Дебора Джой Левин, създателка на световноизвестния сериал „Лоис и Кларк: Новите приключения на Супермен”, както и на „Отделът”. Тя е продуцирала също така и „Кръгът на Доусън”.

ИЗБРАНО