Мръсно синьо

За филма

Държава: САЩ
Година: 2009
Жанрове: Крими

Режисьор: (сценарий) Danny Cannon, Doug Jung

В ролите: Дилън Макдърмът, Омари Хардуик, Логан Маршъл-Грийн, Мета Голдинг, Триша Хелфър


"Dark Blue": Изпълнителният продуцент Джери Брукхаймър ("Безследно изчезнали", "Студените досиета", "От местопрестъплението") пренася зрителите в сложния и напрегнат свят на полицаите под прикритие.


Действието се развива в потайните кътчета на Лос Анжелeс, където престъпниците се разхождат необезпокоявани под прикритието на нощта или се крият в сенките на деня. Животът в този упадъчен подземен свят е просто още един работен ден на лейтенант Картър Шоу (МакДърмът) и неговия специален екип под прикритие. Те знаят, по-добре от всеки друг, че за да разбият подземния свят на престъпността, първо трябва да се потопят в дълбините му и да слязат на нивото на престъпниците.



Волевият Картър често е на ръба на закона в усилията си да хване лошите. Екипът му се сътои от Тай Къртис (в ролята - Омари Хардуик), полицай-младоженец, който се бори с жонгльорството между истинския си живот и връзките, които е създал под прикритие; Дийн Бендис (Маршал-Грийн), полицай, който не си мери приказките и понякога действията му карат колегите му да се замислят дали не е минал на страната на лошите; и Джейми Алън (Ейкокс), полицай от еко-патрулите, включена заради отличната си способност да лъже, най-вече за собственото й минало.


Ченге-бунтар със саркастично чувство за хумор, Картър и неговият екип разбират отлично, че да си ченге под прикритие понякога изисква късане на връзки, макар и временно, с най-важните хора в живота. Оставени на произвола на съдбата, изолирани и често изправени пред обстоятелства, които прекрачват линията между доброто и лошото, тези полицаи знаят, че единственото нещо, което има значение е взаимното доверие и лоялността към поставената задача - да победят лошите.



Нова в екипа през II сезон е Алекс Райс (в ролята - Триша Хелфър), саркастична и амбициозна, завършила в Бъркли агентка на ФБР, назначена, за да наблюдава екипа. Но това, на което всъщност е хвърлила око, е Картър....

Режисьор на сезона е Дани Канън.


Изпълнителни продуценти, освен Джери Брукхаймър, са Джонатан Литмън, Дани Кенън ("От местопрестъплението"), Дъг Джънг („Голяма любов”) и Рик Ейд („Закон и ред”).


От 15 декември 2009 г. по Pro.bg. От 21 август 2010 г. - повторение.

От 20 февруари 2012 г. по bTV Action (сезон II). От 15 август 2013 г. - повторение (сезон II).

ИЗБРАНО