Наследникът

За филма

Времетраене: 60 минути
Жанрове: Сапун

В ролите: Хоакин Фуриел, Малена Солда Хорхе Марале, Емилия Мазер, Моника Галан, Игнасио Гадано, Сесар Вианко, Лидия Каталано и др.


Един следобед Долорес решава да посети сиропиталището, на което е настойник, придружена както винаги от двете си внучки - Пилар на 16 години и Росарио на 14. Докато Долорес обсъжда някои административни въпроси, момичетата се разхождат из градината. Пилар успява да убеди сестра си да остане да се люлее на люлките, а в това време скришом отива да види Исус Рейес, едно от сирачетата. Росарио, която знае за това увлечение на сестра си, се съгласява да я прикрие. Пилар и Хесус се срещат както винаги в едно закътано кътче на градината. Същия следобед Исус подарява на Пилар пръстен, който сам е направил от един пирон, но за Пилар той е по-скъп и от смарагд, защото с него те си обещават да се обичат винаги, независимо от всичко, и да се оженят, когато Хесус напусне сиропиталището на 18-годишна възраст.

Но тази детска любов, започнала на шега, ще разрази по-късно завист, отмъщение, страст и омраза.

Долорес е майка на Хулия и тъща на Хоакин, който управлява имотите и богатството й. Богатство, което се предава от поколение на поколение, благодарение на лозята, които семейството притежава в целия свят.
Хоакин е съпруг на Хулия, която едва ли е подозирала, че семейният й живот ще бъде съпътстван с безразличие и пренебрежение. Тя остава заложница на един привидно прекрасен брак, но в личен план се задушава до полудяване. Иска да има деца, за да намери убежище в тази самота, но децата не идват. И в желанието си да живее и да не умре от мъка, допуска грешката да се отдаде на друг мъж – Хосе ,братовчед на Хоакин. Любовта, която изживява с него, й връща усмивката и желанието да мечтае. Решава да си осинови и дете, за да запълни останалата празнота в живота си. Това дете е Пилар. Скоро след това обаче Хулия разбира, че е бременна от Хосе. Чака близнаци. Съобщава на Хоакин щастливата вест и той привидно се радва. Но в същото време заповядва на охраната си да убие бащата на близнаците. Хоакин е убеден, че тези деца не са негови. Суетата не му е позволявала да си признае, че от години е стерИилен и неспособен да създава деца.

Викторио – охраната на Хоакин убива Хосе и скрива трупа му зад най-старите бурета във винарната. Тази смърт ще повлече след себе си омраза след омраза, която като верига ще се проточи години наред.

Хулия изобщо не предполага, че Хоакин е знаел за любовната й връзка. Хосе изчезва изведнъж. Не работи на лозята, нито във винарната, не живее където е живял преди. Тя остава сама със своята тайна. Когато Хоакин разбира, че едното близначе е момче, решава да се отърве от него още в деня на раждането. Защото той е способен да отгледа чужда дъщеря, но никога не би дал името си на незаконен син, в чиито вени не тече неговата кръв.

В деня на раждането Хулия получава тъжната вест, че новороденото момче е починало. Остава само момиченцето. Истината обаче е друга. Момченцето е оставено пред вратите на манастира, който е и сиропиталище, в деня на Влъхвите /Dia de Reyes / и затова го кръщават Исус Рейес.

Години по-късно, когато Пилар и Исус решават да се оженят, възниква подозрението, че са брат и сестра, тъй като Пилар не знае, че е осиновена. В същото време Хоакин получава мозъчен удар и не е в състояние да управлява винарската изба. Тогава на Исус се пада не леката задача да бъде едновременно и брат, и наследник.

ИЗБРАНО