Слънчева Филаделфия

За филма

Оригинално заглавие: It's Always Sunny in Philadelphia
Държава: САЩ
Година: 2005
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Rob McElhenney, Glenn Howerton

В ролите: Роб МакЕлъни, Чарли Дей, Глен Хауъртън, Катлийн Олсън, Дани ДеВито


Четирима егоцентрични, но и смехотворни приятелчета (трима млади мъже и една блондинка), държат ирландския пъб „Paddy`s” в Южна Филаделфия. Дали бизнесът ще е успешен, а кръчмата – пълна, не е основното им притеснение. По-важно е да има изобилна реколта от мацки и да става лаф, да има закачка и понякога (за разнообразие) да се прецака другарчето.

Бандата си попийва с наслада, диалозите са изпъстрен със сексуални препратки, а малко деформираните им представи за света често ги довеждат до нестандартни изводи за нещата от живота.
Мaк (Роб МакЕлъни), Чарли (Чарли Дей) и Деннис (Глен Хауъртън) са трима добри другари, а Сладката Ди (Катлийн Олсън) е сестра-близначка на Денис.

Те са едновременно магистри по душезнание и пълни профани в житейската проблематика, когато става въпрос за действие. Доста инфантилни, много приказливи и супер забавни.

Бандата
Неповторимият Дани ДеВито се включва в „Слънчева Филаделфия” като бащата на близнаците Денис и Ди – Франк Рейнолдс (а може би и на Чарли...). Той е така да се каже бизнесмен, но от сенчестите. Дъщеря му Дендре, по-известна като „Сладката Ди” не е просто блодинка. Тя се опитва да вирее сред цинзма и понякога дебелашки шегички на барт си, приятелите му и баща си. Майка й я смята за грешка, разочарована е, че в комплект с желания син се пръква и момиче.
Денис се има за плейбой, радва се на успех сред жените, харесва се много, но в повечето случаи комплексът му за пълноценност му играе лоши номера. Понякога е несправедлив към сестра си.
Чарли е най-артистичният от тайфата. Смята,че е бил кентавър в предишния си живот. Злоупотребява с променящи съзнанието вещества – от лепило и спрей до трева и твърд алкохол. Предпочита да замълчи и да запази достойнството си, когато темата не е от компетенциите му. Преди 30 г. майка му е спала една нощ с Франк (Дани де Вито) и Чарли упорито му досажда да си направи тест за бащинство.
Мак е собственикът на пъба. Като дете на разведени родители (баща му е и криминално проявен) той се нуждае непрекъснато от себедоказване и одобрение с една единствена цел – всички да го харесат. Склонен да импровизира в сексуален план...понякога неподходящо.

14 сезона към 2019 г., епизоди х22 мин.
Фейсбук: facebook.com/alwayssunny

От 20 октомври 2009 г. по bTV Comedy. От 7 април 2012 г. - повторение. От 6 януари 2013 г. - сезон IV (от 2 юни и от 22 юли 2013 г. - повторения). От 29 юли 2013 г. - сезон V (от 4 септември 2013 г. - повторение).