Цвете от Изтока

За филма

Държава: Турция
Година: 2004
Жанрове: Сапун

Режисьор: Volkan Kocaturk

В ролите: Arzum Onan, Okan Senozan, Neslihan Yeldan, Berkun Oya, Serhat Tutumluer


"Sahra": Фахри е сред най-почитаните и богати хора в обществото. Женен е за Кериме. Нейната 5-годишна дъщеря Нил от предишен брак пораства като разглезено дете, но когато се ражда Сахра, двете сестри трябва да си споделят вниманието на родителите. Нил се изпълва със завист към по-малката си сестра, а след смъртта на майка им направо я намразва.


Минават години. Нил се омъжва за Кемал, който работи в компанията на доведения й баща. Сахра заминава да учи, а след като завършва, се връща у дома. Още щом я зърва, деверът й Кемал се влюбва в нея. Полудяла от ревност, Нил убива съпруга си и е осъдена.

Междувременно Сахра среща харизматичния Синан и се влюбва в него. Скоро след това двамата се женят.
Нил гние в затвора, загубила всичко, а Сахра има всичко.


Междувременно животът взема своето - бащата Фахри умира, а раждането на детето на Сахра съвпада с освобождаването на Нил от затвора.
През всички години зад решетките Нил е копняла да се върне и отмъсти на Сахра. Първото, което прави, е да я раздели със Синан. Сахра напуска дома си и заминава за Мароко. Синан я следва с намерението да се сдобрят. В същото време Нил кара стария си познайник от затвора Мелек да убие Сахра. Мелек устройва ужасяващ инцидент, при който Сахра загива, както смятат всички. Тя обаче оцелява, макар и обезобразена. Един лекар на име Хюсеин се заема да я лекува. След няколко пластични операции Сахра се превръща в съвършено нова жена, която се завръща в страната си. Настъпва времето на нейното отмъщение...



От 31 август 2009 г. по Нова телевизия (34 епизода). От 17 февруари до 31 март 2014 г. - повторение.

От 26 май 2013 г. по Diema Family.

ИЗБРАНО