Истинският Родриго

За филма

Държава: Колумбия
Година: 2003
Жанрове: Сапун

Режисьор: Andrés Marroquín, Juan Pablo Posada

В ролите: Мартин Каплан, Каролина Гомес


"El Auténtico Rodrigo Leal": Само преди четири месеца животът на Родриго Леал е бил щастлив, спокоен и подреден. Дошъл от малко провициално градче в столицата, за да учи готварство, Родриго започва работа като готвач в един от най-модните ресторанти. Сгоден е за Лусия Виямил – самотна млада майка, готова на всичко, за да уреди живота си и да намери баща за своето дете. Семейството на Лусия харесва и одобрява Родриго. За да отвори магазинче за плодове и зленчуци, Родриго взема заем от банката, а като гаранция използва къщата на своята бъдеща тъща, Долорес де Виямил.

Ала съдбата си прави лоша шега с него. Ресторантът, където работи, вече не е на мода, и Родриго остава на улицата. Убеден, че със своя готварски талант лесно ще си намери работа, Родриго се опитва да скрие истината от семейство Виямил. Но седмиците минават, а работа все няма. Един прекрасен ден Родриго научава, че кредиторите ще вземат дома на Долорес. Отчаян и решен да спечели пари на всяка цена, Родриго се явява на кастинг за популярното реалити шоу “Хотел Реал”. Наградата от 300 000 песо е неговото спасение! Но журито го отхвърля още при първия тур на кастинга.

И тук съдбата отново се намесва – Родриго случайно дочува един разговор : продуцентът на играта Анибал Гомес обяснява на своя асистент, че държи в шоуто да има и един “по-различен” мъж. За да го приемат в играта, Родриго е готов на всичко! Променяйки не само външния си вид, но и поведението си, Родриго се явява на кастинга – и успява!

Родриго уверява продуцента, че се ангажира да разкрие пред публиката своята “истинската самоличност”,без да крие своята хомосексуалност. Заедно с останалите 9 играчи Родриго подписва договор, подтвърждаващ истиността на подадената информация. Всеки участник, нарушил договора, ще трябва да плаща огромни глоби.

От момента, в който влиза в шоуто “Хотел Реал, където изкушението не спи”, за Родриго вече няма връщане назад. За да спечели голямата награда, ще му се наложи да приме съжителството с още девет различни характера : Дебелия Едгар, Сексбомбата Елоиса, Бебето Мариака, Умника Рамон, Шефката Диана, Нимфетката Валентина, Завистнка Сезар, Амазонката Амалия, Девственика Фелипе. Ала още от първия си ден в къщата, Родриго се поддава на чара на красивата водеща на шоуто Кармен Морена. Тя като че ли също не е равнодушна към него. Но подписаният от нея договор изрично забранява сближаване с някой от участниците на шоуто. Какво ще се случи, когато, за да вдигне рейтинга на предаването, продуцентът Анибал застави Родриго публично да обяви на зрителите, че е обратен? Какво ще стане с любовта му към Кармен, как ще приеме този обрат годеницата му Лусия?

Двойката главни герои в сериала - Мартин Каплан и Каролина Гомес - са нови лица за българската публика. Мартин Каплан има зад гърба си вече осем сериала в Аржентина и Колумбия. За Каролина Гомес Кармен е първа главна роля. След големия успех на сериала тя веднага започва снимки за новата колумбийска продукция “Вдовици на мафията”, която също обещава да стане международен хит.

ИЗБРАНО