Дъщерите на Маклауд

За филма

Държава: Австралия
Година: 2001
Жанрове: Драма

Режисьор: Пози Греъм-Еванс , Каролайн Стантън

В ролите: Брайди Картър, Крис Нобъл, Лиса Чапел, Рейчъл Карпани, Синон Макинон, Джесика Нейпиър, Аарон Джефри


"McLeod's Daughters": Хитовият сериал „Дъщерите на Маклауд” започва да се излъчва през август 2001 г. и още през първия си сезон се превръща в един от трите най-гледани сериали в страната. Неговата популярност е причина той да бъде закупен от голяма телевизионна компания, която го пуска същата година на малкия екран във Великобритания, а през 2002 г. - в цяла Азия.
Автор на „Дъщерите на Маклауд” е Поузи Греъм-Евънс, която написва сценария на едноименния телевизионен филм за австралийската компания Nine Network през 1996 г., а след това доразвива идеята в сериала. Тя се вдъхновява от стара снимка на група австралийски момичета с каубойски шапки, които се усмихват на фона на просторно синьо небе. Анекдоти на приятели и любовта на Поузи към южноавстралийските пейзажи, намерили място в трочеството на Сър Ханс Хейзин, допринасят за историята.
Фермата, в която е заснет оригиналният филм, е обявена за продажба, докато телевизията работи над проекта и компанията се възползва от случая да я закупи. Продуцентите знаят, че обстановката е от огромно значение за успеха на продукцията.
Макар локацията да е същата като в телевизионния филм, героите са доразвити и се изпълняват от различни актьори. Бърди Картър, която изпълнява на ролята на Тес Маклауд, Рейчъл Карпани – Клер Маклауд, и Майлс Полард – Ник Раян, са неизвестни имена в началото на сериала, но бързо се превръщат в звезди. Соня Тод, Аарон Джефри, Джейд Макинън и Микейла Банас принасят своя богат и разнообразен опит, за да създадат един „добре балансиран състав”, както обича да казва Поузи.
„Дъщерите на Маклауд” е първият драматичен сериал, заснет изцяло в Южна Австралия. Той продължава да се снима и в момента и е вече в седмия си сезон. Сериалът е все така успешен, както и в началото, благодарение на интересния си, оригинален сценарий и изключителната игра на актьорите, и най-вече актрисите, създали едни незабравими образи.

ИЗБРАНО