Напълно непознати

За филма

Оригинално заглавие: Perfect Strangers
Държава: САЩ
Година: 1986
Жанрове: Комедия

Режисьор: Джоуел Зуик

В ролите: Бронсън Пинчът, Марк Лин-Бейкър, Мелани Уилсън, Ребека Артър, Белита Морено, Сам Андерсън, Джомари Пейтън, Ърни Сабела


Любопитни ли сте да научите какво би се получило от съжителството на наивен гръцки овчар с неговия “нервиран от цивилизацията” американски братовчед?


Винаги можете да разчитате на роднините… че ще ви потърсят за помощ! Дори на такива, които не сте и подозирали, че са ви роднини! Точно това се случва с фотографа Лари, когато един ден, без никакво предупреждение, на вратата му се появява Балки – който твърди, че е далечен негов братовчед… и иска да се нанесе при него!


Когато пристига в Щатите направо от родния си остров Мипос в Гърция, за да търси американските си роднини, Балки Бартокомус се натъква единствено на братовчед си Лари. Освен изненадата от неочакваната среща, Лари Епълтън е силно раздразнен от факта, че отново се налага да дели един покрив с някого – а тъкмо си е мислел, че слага край на многолюдното фамилно съжителство...


Балки не е посрещнат с отворени обятия. А фактът, че е социално неадекватен и редовно се забърква в проблеми дори от най-обикновените ситуации, съвсем не му помага. За капак, Балки си мисли, че познава Америка, но "познанията” му всъщност са ограничени до откъслечни елементи от поп културата – които го карат да изглежда дори по-неадекватен, отколкото е в действителност!


Кръвни роднини или напълно непознати? Два напълно противоположни характера се впускат в търсене на път един към друг – и към заобикалящия ги свят. Меркантилният, лесно податлив на паника, американизиран до мозъка на костите си Лари се оказва най-добрата носеща ракета за своя наивен гръцки братовчед Балки, за когото културният шок иначе би бил пагубен.


С времето Лари приема своя братовчед и дори го взима под крилото си с идеята да го научи какво е да живее в Америка – и как да се държи адекватно в присъствието на други хора.

Лари и Балки, познати накратко като "брат’чедите”... едно шоу за всички възрасти, уникален мост през Атлантика, който с много смях и трагикомични ситуации ви оставя без дъх – и с много размисли.


8 сезона (1986 - 1993 г.), епизоди х30 мин.


От 3 юли 2000 г. по bTV.

От 1 септември 2005 г. до 7 декември 2007 г. по GTV.

От 17 април до 22 май 2013 г. по bTV Comedy (сезони I - III). От 5 февруари до 12 март 2014 г. - повторение, от 13 март до 26 май 2014 г. - сезони IV - VIII.

ИЗБРАНО