Татковци

За филма

Оригинално заглавие: Dads
Държава: България
Година: 2021
Жанрове: Комедия

Режисьор: Яна Титова, Павел Г. Веснаков

В ролите: Филип Буков, Стоян Дойчев, Павел Иванов, Христо Пъдев, Стефани Ивайло, Жаклин Георгиева, Кейт Никълс, Силвия Драгиева, Кристина Верославова, Филип Николов, Елис Бакалова, Емилия Рачева, Иван Николов, Мартин Митков, Калоян Илиев, Ая Алексиева


Историите на четирима бащи с различен социален, семеен и житейски статус, с различни съдби, професии и темперамент, обединени от желанието си да бъдат добри татковци - комедийна драма със семеен характер, съвместна продукция на bTV и Dream Team. Свеж прочит на идеята за бащинството и за семейството в модерния свят.

Сериалът е по лиценз на Viacom International Inc. и е адаптация на продукцията „Dear Daddies“ (2014 г., телевизия "Telefe", Аржентина).

Четирима съвременни татковци се оказват в различни житейски ситуации. Единият от героите – Слави (Христо Пъдев), има патриархално, класическо семейство, в което жената се грижи за дома и фамилията. Радо (Стоян Дойчев) е разведен, има втори брак и постоянно се опитва да угоди на жените в живота си. Алекс (Филип Буков) - най-успелият финансово и професионално от четиримата - е изненадан от новината, че е баща и има дете; е свободолюбив адвокат, познавач и ценител на женската красота, който отказва да приеме факта, че е станал баща. Четвъртият член на групата на татковците е вдовецът Тодор (Павел Иванов), изцяло отдаден на дъщеричката си, който трябва да изгради отново живота си и този на своето дете. Бащите и близки приятели търсят мястото си под слънцето като мъже, съпрузи, любовници, професионалисти и най-вече като татковци. Те се опитват да докажат, че бащата е не по-малко ключова фигура от майката.

Ролите на дамите, които успешно объркват живота на четиримата приятели, са поверени на Стефани Ивайло, Жаклин Георгиева, Кейт Никълс, Силвия Драгиева и Кристина Верославова. Децата, за чието внимание, любов и уважение се борят четиримата герои, се играят от Филип Николов, Елис Бакалова, Емилия Рачева, Иван Николов, Мартин Митков, Калоян Илиев и Ая Алексиева.

На фона на неочаквано сериозни и объркани семейни връзки и взаимоотношения, всеки един от татковците трябва да се справя с различни предизвикателства. Покрай забавните случки и истории, в които попадат героите, във фокуса на сериала са важни и сериозни неща като отношенията между родители и деца, отношенията между различните поколения, проблемите в обществото, които семейната среда може да създаде и разреши.

Героите се опитват да намерят отговор на въпроса “Каква е ролята на таткото в XXI век и може ли той да бъде абсолютно равнопоставен на майката”. Проблемите на бащите и усилията им да бъдат номер 1 за децата си въпреки всичките си несъвършенства, почти невъзможните им опити да балансират между членовете на семействата си и всички недоразумения, драматични и комични ситуации, които произтичат от тях, предизвикват смях и добро настроение.

Изпълнителен продуцент: Евтим Милошев.

От 20 септември до 17 декември 2021 г. (65 епизода) и от 6 юни до 29 юли 2022 г. (епизоди 66-100) по bTV .

ИЗБРАНО