Обадете се на Сол

За филма

Оригинално заглавие: Better Call Saul
Държава: САЩ
Година: 2015
Жанрове: Драма

Режисьор: (създател и сценарий) Винс Гилигън, Питър Гулд

В ролите: Боб Оденкърк, Джонатан Банкс, Майкъл Маккийн, Рей Сийхорн, Патрик Фабиан, Майкъл Мандо, Джанкарло Еспозито


Криминална драма за изпитанията и премеждията на адвоката Джими Макгил (в ролята - Боб Оденкърк), впоследствие известен като Сол Гудман, в усилията му да установи адвокатска кантора в Албакърки, щата Ню Мексико. Ако го търсите, значи имате сериозен проблем...

Сюжетът на сериала е предистория (прикуел) - той предшества действието на сериала "В обувките на Сатаната" ("Breaking Bad", 2008 - 2013), в който Джими Макгил е станал адвоката с морални дилеми Сол на главния герой Уолтър Уайт - болния от рак учител по химия, отдал се на престъпен живот, за да издържа семейството си.

В сезон 2 се проследяват обратите в пътешествието на Джими към своето друго аз (от „В обувките на Сатаната“), по време на което той се издига до нови висоти, но и пропада в нови бездни. Джими става все по-близък с довереницата си Ким Уекслър, докато връзката му с неговия огорчен брат Чък Макгил става все по-сложна. Майк потъва все по-дълбоко в подземния свят на престъпността. В периода, в който Джими еволюира (или деградира) до състоянието “всичко е наред, човече”, той е изправен пред невъзможни избори, които предвещават бъдещето му. Предисторията на събитията се разкрива все повече на фона на появяващите се нови герои и връзки със света на „В обувките на Сатаната“.

Сезон 3:
Втори сезон завърши с няколко драматични момента. Решен да попречи на брат си да се занимава с право, Чък (Майкъл Маккийн) организира компромат, записвайки тайно признанието на Джими за участие в углавно престъпление. Когато Майк (Джонатан Бенкс) си набелязва картелния бос – социопата Хектор Саламанка (Марк Марголис), една зловеща намеса му попречва да натисне спусъка, повдигайки въпроса за другите опасни участници в играта.
В началото на новия сезон последиците от коварната схема на Чък поставят на невиждани досега изпитания прохождащата адвокатска практика на Джими и Ким (Реа Сийхорн), както и техните любовни отношения. Тази надвиснала потенциална заплаха напряга колебливите морални устои на Джими до краен предел.
Междувременно Майк търси тайнствен неприятел, който изглежда знае почти всичко за неговия бизнес. С напредването на сезона се появяват нови герои и миналото се разкрива все повече.

6 сезона (2015 - 2022 г.), 63 епизода х45 мин.
Уеб сайт: amc.com/shows/better-call-saul
Фейсбук: facebook.com/BetterCallSaulAMC

От 21 юли 2016 г. по AMC (сезон II). От 4 февруари 2017 г. - сезон I. От 13 април 2017 г. - сезон III. От 27 септември 2018 г. - сезон IV. От 4 юни 2020 г. - сезон V. От 8 септември 2022 г. - сезон VI.

ИЗБРАНО