Черният списък

За филма

Оригинално заглавие: The Blacklist
Държава: САЩ
Година: 2013
Жанрове: Крими

Режисьор: (създател и сценарий) Джон Бокенкамп

В ролите: Джеймс Спейдър, Мегън Бум, Диего Клатенхоф, Хари Леникс, Хишъм Тофик, Райън Еголд, Амир Арисън, Можан Марно


Мистериозни разкрития за мащабна криминална конспирация в тази поредица на NBC.

Той е провокативен, атрактивен и със завидно криминално досие. Тя е млада, амбициозна и всичко в живота ѝ изглежда планирано и подредено. Докато съдбата неочаквано ги среща...
Най-търсеният престъпник в САЩ и федерален агент с първи работен ден във ФБР ще трябва да работят в екип! Следват заплетени казуси, мистериозни събития и невъзможни обрати.

Беглецът Реймънд „Ред“ Редингтън (Джеймс Спейдър, номиниран за „Златен глобус” за тази си роля) ще се предаде на ФБР с неочаквано предложение: да им помогне в залавянето на едни от най-опасните престъпници в света. Условието обаче е едно – да действа в тандем с новобранеца Елизабет Кийн (Мегън Бум). Докато преследват лицата от „Черният списък“, той въвлича Лиз в сенчеста афера, която обгръща нейното минало, настоящe и бъдеще.

Кои са имената и кой има интерес от разкриването на най-издирваните криминално проявени в САЩ? Има ли нещо, което свързва Ред и Лиз, освен видимото на пръв поглед?

Повече от 10 години бившият държавен агент Реймънд „Ред“ Редингтън е един от най-издирваните от ФБР бегълци в света. Посредник в сложни криминални схеми и тъмни сделки, познат на тези, за които всички говорят, известен на мнозина като „портиерът на престъпния свят“. И докато всички го търсят, той мистериозно се предава на ФБР с еднo много специално предложение: да помогне в залавянето на известен сръбски терорист на име Ранко Замани, който дълго време е бил смятан за мъртъв. Условието обаче е да говори само и единствено с Елизабет „Лиз“ Кийн – новобранка и профайлър, която току що е завършила Академията на ФБР в Куантико.

За Лиз това ще е един доста неочакван и динамичен първи работен ден. Лична среща с най-търсения престъпник, отвличане на 8-годишно дете, неочаквани разкрития за най-близкия й човек са само малки части от картината на мащабна конспирация, която агентът-новобранец тепърва ще трябва да подреди, както и още много неща в живота си. Случайност ли е, че Реймънд Редингтън ще се предаде в първия ден на Лиз като профайлър във ФБР или той просто я е чакал? Всички си задават този въпрос, дори и самата тя. Но само един човек знае отговора.

Замани е само първият в „Черният списък“ на Ред, следван от имена на политици, престъпници, шпиони и международни терористи, до които всички искат да стигнат. Редингтън ще съдейства на ФБР в залавянето им само при условие, че Елизабет Кийн продължи да бъде негов партньор. В замяна Ред ще научи Лиз да мисли като престъпник и „да вижда по-голямата картина“, независимо дали тя иска това.
Той е самоуверен, арогантен и е готов на всичко, за да постигне целта си. Какви са обаче истинските му намерения и защо е избрал Лиз, с която на пръв поглед няма никаква връзка? Дали и Лиз крие свои собствени тайни и колко тъмни са те?

Сезон IV:
След шокиращия финал на третия сезон на поредицата, Лиз и Ред продължават да изобличават високопоставените личности и задкулисните игри в света на конспирацията. В премиерните епизоди от четвърти сезон постепенно се разкрива, че Лиз е опитала да фалшифицира смъртта си, за да предпази новородената си дъщеря Агнес. Междувременно мистериозен господин твърди, че е истинският баща на Лиз. Той я провокира да се разрови в детството си и да се помири с беглите спомени, покварени от Редингтън.

Елизабет "Лиз" Кийн продължава да търси истината за миналото си, докато прави всичко възможно да опази себе си, детето и съпруга си. Без цялата истина обаче, всеки изминал ден крие все повече опасности за нея и семейството ѝ. Междувременно специалният отряд е шокиран от появата на Лиз и много приятелства биват погубени. Предаден от най-близките си, особеният етичен кодекс на Редингтън търси справедливост, докато се бори с армия от нови и неочаквани хора от Черния списък.

10 сезона (2013 - 2023 г.), 206 епизода х43 мин.
Уеб сайт: nbc.com/the-blacklist
Фейсбук: facebook.com/NBCBlacklist/

От 15 декември 2015 г. по Нова телевизия.
От 1 февруари до 5 март 2016 г. - сезон II.
От 18 януари до 2 февруари (11 епизода) и от 31 юли до 15 август 2017 г. (еп. 12-23) - сезон III.
От 16 август 2017 г. - сезон IV. От 28 февруари 2018 г. - повторение (от сезон I). От 23 април до 30 август 2021 г. - ново повторение (сезони I - IV).
От 31 август 2021 г. - сезон V.
От 30 септември до 29 октомври 2021 г. - сезон VI. От 29 август 2022 г. - повторение (от сезон I).
От 2 март 2023 г. - сезон VII.

От 28 юни 2016 г. по Diema. От 29 юли 2016 г. - сезон II. От 4 януари 2022 г. - повторение (от сезон I).
От 28 март 2017 г. по Кино Нова. От 27 април 2017 г. - сезон II. От 24 май 2018 г. - повторение (от сезон I).

От 29 ноември 2018 г. по FOX.

ИЗБРАНО