Специално разузнаване

За филма

Оригинално заглавие: Intelligence
Държава: САЩ
Година: 2014
Жанрове: Фантастика

Режисьор: (сценарий) Майкъл Сайцман, Джон Диксън

В ролите: Джош Холоуей, Марг Хелгенбъргър, Мегън Ори, Джон Билингсли, Томас Арана, Лирой Мобли


Продукция на телевизия CBS, научнофантастичен криминален екшън. Изпълнителен продуцент - Майкъл Сайцман.

Гейбриъл (Джош Холоуей) e първият жив суперкомпютър – най-важната технология, но и най-голямото тайно оръжие на американското правителство. На пръв поглед, той е таен агент на американското киберзвено към Националната агенция за сигурност.

Малцина обаче знаят, че той е и първият в света агент с имплантиран свръхмодерен компютърен чип, чрез който има достъп до всички електронни устройства в близост до него.
Със суперкомпютър в главата си, Гейбриъл може да проникне във всяка една мрежа и система и да намери информацията, която му е нужна.

В борбата срещу престъпниците Гейбриъл далеч не е сам - част от киберекипа му са две дами: Лилиан Странд (Марг Хелгенбъргър от „От местопрестъплението”) е големият бос, тя надзирава мисиите на екипа от проекта "Clockwork" и е водещата фигура в операциите, в които Гейбриъл смело се забърква, а другата ключова жена е Райли Нийл (Мегън Ори). Райли е сексапилна брюнетка, неизменен партньор на Гейбриъл и е човекът в Тайните служби, който не само има мисията да пази гърба му, но така също и да внася здрав разум в понякога безразсъдното му и рисковано поведение. Двамата заедно обаче ще се окажат перфектният тандем в разплитането на топ секретни операции и специални разузнавателни мисии...

13 епизода х42 мин.

От 5 до 23 януари 2015 г. по Нова телевизия.
От 17 юли 2015 г. по Кино Нова.
От 20 май 2016 г. по Diema. От 11 март 2017 г. - повторение.
От 6 март 2017 г. по AXN (под заглавието "Изкуствен интелект").

ИЗБРАНО