Кумбия нинджа

За филма

Държава: Колумбия
Година: 2013
Жанрове: Драма

Режисьор: Felipe Martínez Amador, Riccardo Gabrielli R.

В ролите: Бренда Асникар, Рикардо Абарка, Руди Родригес, Алби де Абреу, Кристиан Майер, Кристина Уманя, Рубен Самора, Виктор Хименес, Николас Ринкон, Хуан Диего Санчес


"Cumbia Ninja": Ла Колина ("Хълма") е предградие, обградено от опасни банди, но благодарение на лидера си Чико остава встрани от наркотрафика, защото той се бори дрогата да не попадне на улицата.


Действието се развива главно в квартала, контролиран от наркотрафиканти. На организираната престъпност неочаквано ще се противопостави група музиканти, водени от Аче, които с помощта на музиката, на един нинджа и един митичен герой, който живее във вътрешността на Ла Колина, ще спасят квартала.


Успоредно с това, Хуана ще намери убежище в квартала, след като успява да избяга от хората, избили семейството ѝ....


Когато Чико е убит, борейки се да опази квартала чист, брат му Аче трябва да заеме мястото му. Проблемът е, че той се интересува само от музика, пише песни за нещата, които се случват в живота му, и не проявява интерес към общността. За всеобща изненада обаче, макар да го смятат за неспособен да опази улиците на Ла Колина, Аче успява да го стори - именно благодарение на музиката.

Той не е сам в начинанието. Освен помощта на музикалната си банда, той има и закрилата на нинжда майстора Чанг Ву, който живее в древна китайска къща в края на гетото, и на хилядолетния дракон Сундаку, който спи в пирамидата на маите, върху която е построена Ла Колина и се събужда от вечния си сън, безкомпромисен и с изострен нюх за детайла, благодарение на песните на талантливия Аче.


Сериалът е първата продукция на FOX International Channels Латинска Америка и съчетава универсални митични елементи, бойни изкуства и ритмичната латиноамериканска музика. В сериала участват звезди от цяла Южна Америка: аржентинка, мексиканец, венесуелци, перуанец, мексиканци, чилиец и много колумбийци.

Сериалът е създаден и написан от аржентинците Андрес Хелос, Мартин Пройше, Наташа Каравиа и Луис Лангълмей, режисурата е на колумбийците Фелипе Мартинес и Рикардо Габриели.

Музиката е дело на пуерториканеца Мастър Крис, а текстът на песните е на Андрес Хелос.


Сериалът е заснет в HD качество с две камери - на реално съществуващи места и в студиата на FOX Telecolombia. Продукцията на Fox International Channels е реализирана от Fox Telecolombia.


Сезон II запазва уникалната новаторска атмосфера, а градската латино музика отново е главен герой.


От 5 април 2014 г. по FOX Crime (13 епизода х60 мин.). От 18 април 2015 г. - сезон II.

ИЗБРАНО