Али Макбийл

За филма

Оригинално заглавие: Ally McBeal
Държава: САЩ
Година: 1997
Жанрове: Комедия

Режисьор: Дейвид И. Кели

В ролите: Калиста Флокхарт, Гил Белоус, Грег Гърман, Джейн Краковски, Питър МакНикъл, Кортни Торн-Смит, Вонда Шепърт, Порша Де Роси, Алберт Хол, Робърт Дауни мл.


Запознайте се с Али: тя е адвокат и отчаяна романтичка. Заедно с интересните си и забавни колеги, Али успява да накара всекиго да я обикне и да попадне в нейния измислен свят...
Поредицата е носител на 3 награди „Еми”, включително за най-добър комедиен сериал, 4 награди „Златен Глобус”, 7 награди на „Асоциацията на телевизионните критици” и редица други престижни международни призове.

Али Макбийл, чиято роля е изиграна от театралната актриса от Бродуей – Калиста Флокхарт („Клетка за птици”, „Стъклената менажерия”), е адвокат. Тя е удивително нахакана в съдебната зала и твърде стеснителна относно различни елементи от личния й живот…заради голяма част от които често чува гласове и песни в главата си и нерядко й се привиждат разни неща. Когато тя е заинтригувана от някой или от нещо, зрителите могат да видят/чуят какво Али наистина мисли чрез поредицата от фантазии в главата й. Вътрешният живот на героинята буквално оживява по един уникален и комичен начин, а нейните мисли са всичко друго, но не и плахи, на моменти дори цинични.

Али е необвързана, въпреки че през по-голямата част от живота си е дълбоко свързана с Били Алан Томас (Гил Белоус). Али и Били се събират и разделят от 7-годишна възраст. Играли са заедно като деца, стават любовници в тийнейджърска възраст и учат заедно право. По време на следването си двамата се разделят и всеки поема по свой собствен път.
Обстоятелствата принуждават Али да се присъедини към малка, но мощна кантора в Бостън, оглавявана от Ричард Фиш (Грег Гърман). Той е като акула, която веднага надушва адвоката – кръвопиец, когато види такъв. В първия работен ден Али среща новия си колега - Били. Да, същият Били, само че сега той е женен за красивата и мила Джорджия (Кортни Торн-Смит). Али иска да я мрази, но не може. В действителност, двете стават приятелки. Сега Али и Били се намират в много неловка ситуация, но никой от тях не иска да напусне кантората. И двамата потвърждават, че тяхното много истинско и дългогодишно привличане един към друг все още съществува.

5 сезона (1997 - 2002 г.), 112 епизода х42 мин.

2001 - 2005 г. по bTV. От 6 януари 2015 г. - повторение (от сезон 3).
От септември 2005 г. до 31 октомври 2008 г. по Fox Life.
От 8 септември до 15 ноември 2011 г. по bTV Comedy, сезон I (23 еп.) и сезон II (24 еп.). От 2 април до 6 юни 2012 г.- повторение. От 1 януари 2013 г. - ново повторение (от I сезон).
От 22 ноември 2012 г. до 28 януари 2013 г. по bTV Lady (сезон I и II). От 28 януари 2013 г. - повторение.

ИЗБРАНО