Мостът

За филма

Оригинално заглавие: The Bridge
Държава: САЩ
Година: 2013
Жанрове: Крими

Режисьор: (сценарий) Elwood Reid, Meredith Stiehm

В ролите: Демиан Бичир, Даян Кругър, Тед Ливайн, Анабет Гиш, Томас Райт, Матю Лилард, Алехандро Еда


Продукция на FX Productions и Shine America - римейк на шведско-датския формат със същото име и с действие на границата между Дания и Швеция, адаптиран за американски екран от изпълнителния продуцент Мередит Стийм и писателя, телевизионен сценарист и продуцент Елууд Райд.
Фабулата разказва за сериен убиец, който извършва престъпления на границата между Мексико и САЩ.

Действието в криминалния трилър се развива в наши дни и се фокусира върху обтегнатите отношения на границата. Американска съдийка, известна с антиимиграционните си възгледи, е намерена мъртва на моста, свързващ Ел Пасо и Хуарес.
Соня Крос (Даян Крюгер) от полицейското управление в Ел Пасо трябва да си сътрудничи с мексиканския си колега от полицията на щата Чиуауа, Марко Руис (номинирания за "Оскар" Демиан Бичир). Двамата полицаи имат единна цел – да заловят сериен убиец, действащ и от двете страни на границата.

Марко е наясно с непочтените практики, съпътстващи мексиканското правосъдие. Полицията, за която работи, постепенно отстъпва под натиска и настояванията на престъпния картел. Въпреки това обаче, Марко е един от последните честни хора в управлението. Той е чаровен, но и хитър и е готов на всичко, за да получи онова, което иска. Това не се нрави на Соня, която страда от "Синдром на Аспергер" и стриктно спазва правилата и установените процедури.


Прямотата и безпардонността й подклаждат непримиримия й стремеж към истината. Случаят бързо ги увлича в поредица убийства на границата, която вече е завладяна от незаконна емиграция, трафик на наркотици, насилие и проституция.

Пилотният епизод е режисиран от Герардо Нараньо; изпълнителни продуценти са Карълайн Бърнстайн (от "Шайн Америка") и Ларс Бломгрен (от "Филмланс").

От 15 юли 2013 г. по FOX Crime (сезон I - 13 еп. х60 мин.). От 25 юни 2014 г. - повторение. От 5 ноември 2014 г. - ново повторение.
От 14 юли 2014 г. - сезон II. От 24 ноември 2014 г. - повторение.

ИЗБРАНО