Малки сладки лъжкини

За филма

Оригинално заглавие: Pretty Little Liars
Държава: САЩ
Година: 2010
Жанрове: Мистерия

Режисьор: (сценарий) I. Marlene King, Sara Shepard

В ролите: Troian Bellisario, Ashley Benson, Holly Marie Combs, Lucy Hale, Laura Leighton, Chad Lowe, Tyler Blackburn, Keegan Allen


Базиран на хитовата поредица романи на Сара Шепърд, мистериозният драматичен трилър разказва историята на четири приятелки в гимназията – Спенсър, Хана, Ариа и Емили. Тяхната „майка-пчела” Алисън, изчезва мистериозно, което успокоява момичетата, че всички тайни са изчезнали с нея. Но никоя тайна не е на сигурно място, ако някой друг я знае.

Година по-късно четирите момичета започват да получават заплахи, че всички тайни, които ревностно са крили от света, ще излязат на бял свят. Заплахите са подписани от мистериозен изпращач с прякора „А”. Момичетата веднага заподозряват Алисън, но скоро трупът й е открит и те осъзнават, че има още някой, който е наясно с най-съкровените им тайни, които само покойницата е знаела...

Сезон II:
След експлозивния финал на първи сезон, когато Иън се опитва да убие Спенсър, но тя е спасена от „А”, нападателят пада от кулата, но полицията така и не открива тялото. Всички мислят, че момичетата лъжат за случилото се. Затова родителите им ги принуждават да започнат да посещават психиатър. Терапевтът е на мнение, че момичетата не влияят добре една на друга, затова е желателно да не прекарват толкова време заедно.

Вечният въпрос „Кой е „А”?”, както и „Къде е Иън?”, е част от загадките на втори сезон. Освен всички мистерии около тайнствения наблюдател, всяко от момичетата – Спенсър, Ариа, Хана и Емили - ще трябва да се справя и с личните си проблеми, които благодарение на „А” стават още по-сериозни.

В четвърти сезон тийнейджърките ще се опитат да разкрият смисъла на мистериозното „Червено палто” и какви планове той или тя има за тях.

Сериалът е носител на 6 награди Teen Choice Awards, както и на награда People’s Choice Awards за най-добра драма по кабелен канал.

От 2006 г. до 1 август 2008 г. по Fox Life (сезони I - V).
От 3 юли 2012 г. по bTV. От 31 юли до 31 август 2012 г. - сезон II. От 18 май 2017 г. - сезон IV.
От 18 септември до 21 ноември 2012 г. по bTV Lady. От 28 юли 2013 г. - повторение. От 25 януари 2014 г. - сезон III. От 27 май 2015 г. - сезон IV. От 11 март 2016 г. - сезон V.

Сериалът се анонсира понякога и под името "Малки, сладки лъжкини".

ИЗБРАНО