Вице

За филма

Оригинално заглавие: Veep
Държава: САЩ
Година: 2012
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Armando Iannucci, Simon Blackwell

В ролите: Джулия Луис-Драйфус, Тони Хейл, Ана Члъмски, Тимъти С. Симънс, Мат Уолш, Рийд Скот, Хю Лори


Какво се случва на може би най-неефективния пост в най-влиятелната администрация в света. Продукция на HBO.

Екс-сенаторът Селина Гомес (в ролята - Джулия Луис-Драйфус, носителка на „Еми” за Seinfeld и The New Adventures of Old Christine) е изгряваща звезда в партията си, харизматичен лидер с безграничен потенциал. Според група учени, тя даже може да стигне до Белия дом. И тогава тя става вице-президент.
„Вице” ви качва на въртележката на ежедневието на вицепрезидента, което включва потушаване на политически пожари, жонглиране със сложна програма и защитаване на президентския интерес, придружено от опити за позакърпване на боксуващи лични взаимоотношения.

„Вице” e унищожително саркастична история в характерен НВО стил за една жена, която открива, че да бъдеш вицепрезидент няма нищо общо с това, което е очаквала, но напълно отговаря на това, за което са я предупреждавали.

„Селина е нарцис, има много силно его, с други думи, тя е била 20 години в политиката,” казва в интервю Джулия Луис-Драйфус. „Не мисля, че има някой, който се стреми да бъде вице-президент. Това хем е силна позиция, хем не е. И точно от там идва траги-комедията в шоуто.”
Епизод 1:
В първата серия от поредицата новоизбраният вицепрезидент Селина и нейния екип още не са наясно с порядките в кулоарите на властта и опасностите, които ги дебнат там. Неподкупната Майер бързо си навлича гнева на лобистите и това няма как да остане без последствия.
Епизод 2:
Селина решава да използва отсъствието на президента, за да изпробва няколко процедурни хватки, да се срещне с „нормални” хора. Селина се опитва да мотивира допълнително малкия си, но сплотен екип. Всичко завършва с пристъп на диария.
Епизод 3:
Селина отрича слуховете за вражда между нея и Първата дама (въпреки че те отговарят 100% на истината). Екипът й се опитва да неутрализира обществената реакция срещу назначението на агент на петролните компании на ключова позиция в програма за опазване на природната среда. Очакваният ураган Селина е преименуван, а Майк може да се окаже с ново куче. Този път - истинско.

Сезон 6:
Животът в голямата политика във Вашингтон - всекидневието на някогашния вицепрезидент и настоящ президент на САЩ Селина Майър.

Уеб сайт: hbo.bg/series/veep
Фейсбук: facebook.com/veep/

7 сезона (2012-2019 г.), 65 епизода х28 мин.

От 25 май 2012 г. по HBO. От 25 април 2016 г. - сезон V. От 17 април 2017 г. - сезон VI. От 1 април 2019 г. - сезон VII.

От 30 октомври 2013 г. по HBO Comedy.
От 28 март 2016 г. по HBO3.

ИЗБРАНО