Имало едно време

За филма

Оригинално заглавие: Once Upon A Time
Държава: САЩ
Година: 2011
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: (сценарий) Adam Horowitz, Edward Kitsis

В ролите: Дженифър Морисън, Джаред Гилмор, Джошуа Далас, Лана Парила, Джинифър Гудуин, Джейми Дорнан, Робърт Карлайл


Разказ за жена с трудно минало, която е привлечена от малък град в щата Мейн - там магията и мистерията от приказките може да е реална...

Ема Суон (Дженифър Морисън, “Д-р Хаус”) получава изненадата на живота си, когато синът й Хенри (Джаред Гилмор, “Момчетата от Медисън Авеню”), когото е изоставила преди 10 години, се появява на прага на къщата й. Да го върне на приемната му майка се оказва сложна задача, след като Хенри разкрива пред Ема някаква странна теория. Всеки в град Сторибрук е герой от приказка, намиращ се под проклятие и единствено Ема - като изгубената дъщеря на Снежанка и Чаровния принц - може да спаси всички.

Вечната борба на доброто срещу злото е на път да се развихри отново! По пътя към Сторибрук Хенри е показал на майка си голяма книга с приказки и настоява, че те са истина - вече в града той й казва, че всики са герои от тях, но не го знаят и за тях времето е спряло и никой не може да напусне. Ем връща Хенри при мащехата му, която всъщност е Злата Кралица, а после решава да остане в Сторибрук. Стрелките на часовниковата кула в града най-после започват да се движат...

Някога, на сватбата на Снежанка и Чаровния Принц, Злата Кралица (Лана Парила) ги е заплашила с могъщо проклятие. Бременната Снежанка (Дженифър Гудуин, “Голяма любов”) отива при Румпелщилтскин за съвет и той й казва, че проклятието ще се сбъдне и че все още неродената Ема ще се върне на 28-мата си година, за да ги спаси, започвайки битка с Кралицата. Джепето и Пинокио изработват гардероб от магьосническо дърво, което позволява избягването на проклятието. В деня на раждането на Ема, дъщерята на Снежанка, проклятието на Кралицата се задейства. Принцът (Джош Далас) оставя дъщеря си в гардероба, но е смъртно ранен. Злата кралица засега е победила, отнасяйки кралството "на ужасно място".

Уеб сайт: http://beta.abc.go.com/shows/once-upon-a-time

От 7 март 2012 г. по Fox Life (I сезон - 14 еп. х60 мин). От 4 март 2013 г. - сезон II. От 7 април 2014 г. - сезон III. От 8 ноември 2016 г. - сезон VI.

От 5 март до 23 юли 2014 г. по Diva Universal (сезон I).

ИЗБРАНО