Седем часа разлика

За филма

Държава: България
Година: 2011
Жанрове: Драма

Режисьор: Магърдич Халваджиян

В ролите: Ваня Цветкова, Калин Сърменов, Симеон Лютаков, Боряна Братоева, Тодор Дърлянов, Тони Минасян, Малин Кръстев, Александра Раева, Евелина Борисова, Николай Станчев, Васил Банов, Юрий Ангелов


Семейна сага, копродукция на bTV и Global Films. Главни сценаристи: Любен Дилов-син и Милена Фучеджиева.

Власт, корупция и любов - сериалът е вдъхновен от истински случаи. Това е историята на няколко български семейства, белязани от конфликти между поколенията, сблъсъци на ценности, борба за влияние и оцеляване, любов и омраза. Част от членовете на всяко семейство живее в Ню Йорк. Семействата са разделени и от подземните светове на България и Америка, от възходи и падения, срамни тайни и триумфи. Една любов, която не се съобразява с реда и правилата, ще преобърне обаче съдбите на всички.

Една от най-широко застъпените теми е тази за емиграцията в трите й най-различни лица – старото поколение емигранти от 40-те и 60-те години, първите икономически емигранти от 90-те и последното поколение – учещите и оставащи да работят в Америка млади българи.

В първия епизод зрителите ще се запознаят с Таня Стоева (Ваня Цветкова). Тя е висш влиятелен съдия в София. Нейните връзки с подземния свят са известни на всички, но никой не може да ги докаже. Последното дело, по което работи Таня, засяга пряко един от най-близките й приятели от детинство – Михаил Михайлов-Милото (Калин Сърменов). Те са изключително близо до приключване на делото в тяхна полза, когато появата на новия прокурор Иван Иванов (Симеон Лютаков) обърква всичките им планове.

Мая Стоева (Боряна Братоева) е сред най-популярните и харесвани ученички в своето училище и може да има всяко момче, но когато среща Тео Стефанаков (Тодор Дърлянов) любовта им пламва от пръв поглед. Един от бившите й приятели – Роки (Тони Минасян) обаче, никога няма да превъзмогне раздялата и е твърдо решен да изплаши Тео. Дали Роки ще успее да си върне Мая или любовта към Тео ще преодолее заплахите?

Междувременно, в Ню Йорк собственикът на българската кръчма „Избата” – Боян (Малин Кръстев) отчаяно се опитва да намери пари, които да върне на руски мафиот, към когото е задлъжнял. Единственият начин да се издължи обаче се оказва, че зависи от приятелката му Нина Роси (Александра Раева)...

Семейство Стефанакови е емблематична фамилия с не по-малко влияние в София. Това се дължи най-вече на Светлана Стефанакова (Евелина Борисова) - ТВ водещ на провокативно разследващо предаване. Тя идва от стар комунистически род. Омъжена е за Стефан Стефанаков (Николай Станчев), наследник на известна реститутска фамилия. Двамата са свързани от голяма любов, независимо от различията в произхода им. Стоеви и Стефанакови изправят едни срещу други напълно противоположни ценности. Светлана се рови в бизнеса на Милото и иска да разобличи Таня Стоева. Но синът на Стефанакови Тео (Тодор Дърлянов) започва връзка с дъщерята на най-големия им враг – Мая Стоева.

От 18 септември до 18 декември 2011 г. по bTV (I сезон, 26 епизода х42 мин. Финален епизод - 2 часа).
От 3 март до 10 юни 2012 г. - II сезон (28 епизода; финален епизод - два часа).
От 23 септември до 18 декември 2012 г. (13 еп.) и от 24 февруари 2013 г. (от 14 еп.) - III сезон (23 епизода).
От 19 май до 9 септември 2021 г. - повторение (17 епизода от сезон I, сезони II и III).

От 24 септември 2011 г. по bTV Cinema. От 31 май 2014 г. - повторение. От 13 септември 2014 г. - ново повторение. От 26 ноември 2019 г. - следващо повторение.

ИЗБРАНО