Синове на анархията

За филма

Оригинално заглавие: Sons of Anarchy
Държава: САЩ
Година: 2008
Жанрове: Крими

Режисьор: (сценарий) Кърт Сътър, Брет Конрад

В ролите: Чарли Хънам, Адам Аркин, Али Уокър, Дейтън Кали, Дендри Тейлър, Джони Люис, Кейти Сейгъл, Ким Коутс, Маги Сиф, Марк Буун мл., Раян Хърс


Зрелищен коктейл от рокерско ежедневие, неосъществими блянове за абсолютната свобода и за анархията като майка на реда, гангстерски истории и прекрасна музика. Но нека любителите на бира, кожени якета и високи скорости не се захласват...Сериалът е много повече от фотографски образ на бунтарите с мотоциклети, познати ни със своеволията си по нашите шосета на път за прословутите си събори.

Всички истории се завъртат около малкото измислено градче в Северна Калифорния – Чарминг. В това забравено от Бога и властите място на почит са банда рокери, които се занимават нелегално с продажба на оръжие - „Синове на Анархията” (или SAMCRO). Яките момчета с кожени якета са омешали картите си с тези на корумпираните полицаи и успяват да вършат спокойно тъмните си дела, но пък не може да се отрече, че се грижат съвестно градчето да остане чисто от наркотици и всякакъв вид насилие. Паралелно с дейността на клубарите като защитници на народа се разкриват и личните им проблеми – изневяра, приятелтво, женитба, раждане на наследници, разногласия с възрастни родители, любовни афери.

Главният герой е младият Джаксън (Джакс) Телър, който е син на основополжника на SAMCRO Джон. Джакс намира дневника на баща си, където са описани подбудите за създаване на групировката. Започва да си задава въпроси и да се измъчва от мисълта, че той и другарите му са стигнали твърде далеч в стремежа си да построят един истински справедлив по техните разбирания свят в малкото си градче. Критиците откриват аналогия с Хамлет и неговите философски разговори с духа на отровения коварно крал в едноименната трагедия на Шекспир. Джакс (както и данският принц) си задава въпроса „дали е по-достойно да понасяш стрелите на свирепата съдба или обнажил меч да се опълчиш срещу море от мъка и в таз битка да ги зачеркнеш всички”. Изниква и другото класическо питане – „Има ли нещо гнило в Чарминг?”

И точно в момент на силни съмнения и противоборство в групата по бизнес въпроси, в градчето пристига полицай Дейвид Хейл. Ще бъде ли и той купен като останалите си колеги или ще успее да прекрати своеволията на синовете на анархията и да върне законността по тези земи?
В яркия актьорски състав на „Синове на анрхията” особено силно блести Рон Пърлман (носител на „Златен Глобус” и две номинации ЕМИ за „Красавицата и звяра”, но по-известен като Хелбой). Зрителите ще видят в ново амплоа и Кейти Сейгъл (любимката им Пеги от сериала „Женени с деца”), която тук е партньорка на Пърлман. Всъщност, в поредицата тя е майка на главния герой Джакс, а Пърлман е негов пастрок. Другата чаровна двойка са Чарли Хънам („Николас Никълби”) и Маги Сиф (“Mad Men”).

Сезон III:
Интензивно действие, семейна драма и финал, който ще разтърси зрителите до основи.
Членовете на бандата се чувстват безсилни след отвличането на Абел. Най-разстроен е Джакс, чиято мъка го вкарва в дълбоки размирици за бъдещето на клуба. Издирването на Абел изпраща главните герои в Ирландия, където Джакс е изправен не само пред Ирландската Републиканска армия, но и пред прикрита лична история. В същото време, Джема получава неочаквана новина и рискува собствената си свобода, за да се справи с нея.

7 сезона (2008 - 2014 г.), 92 епизода х45 мин.
Уеб сайт - забранен за България.
Фейсбук: facebook.com/SonsofAnarchy/

От 2 април 2010 г. по bTV Cinema. От 1 януари 2013 г. - сезон III (от 12 юли 2013 г. - повторение; от 1 април 2014 г. - ново повторение). От 27 август 2015 г. - сезон IV.
От 8 януари 2011 г. по bTV - сезон II. От 23 юни 2014 г. - сезон III.
От 28 юли 2011 г. по bTV Action. От 17 февруари 2016 г. - сезон V. От 7 януари 2017 г. - сезон VII.

ИЗБРАНО