Сноуборд, баскетбол, волейбол и футбол през уикенда по БНТ

18 ноември 2011 | 18:39 Дачев
БНТ1 отново излъчва Световната купа по сноуборд
След като през миналата година Александра Жекова направи фурор с представянето си за Световната купа, този сезон очакваме още успехи от най-добрата българка в сноуборда. БНТ и тази година ще ви представи 10 специални предавания, посветени на най- атрактивните стартове в календара на ФИС. Разбира се ще акцентираме вниманието ви върху бордъркора, където със Сани са свързани големите ни надежди. Ще обиколим планетата със състезания от Европа, Северна Америка и Австралия.
Започваме с два старта от „стария континент”, в две поредни съботи - на 19.11.2011 г. (16:30 ч.) – „биг еър” от Лондон. Там най лудите момчета безразсъдно ще въртят шеметни трикове, а седмица по- късно, на 26.11.2011 г., се пренасяме в Швейцарските Алпи, за да видим как е конкуренцията на Шон Уайт в "халф пайпа".

Баскетбол: Левски срещу Рилски спортист в среща от Националната баскетболна лига
В събота Левски и Рилски спортист правят поредното баскетболно шоу в ефира на БНТ (БНТ2 и БНТ Свят, събота в ранния следобед). Вторият и четвъртият от последното издание на Националната лига у нас ще направят всичко, за да победят в Арена Армеец на 19 ноември от 15:25 часа, а националният лидер БНТ пак ще направи това, което може най-добре – ще ви вкара в мача с прякото си предаване.
Левски падна само веднъж дотук от Лукойл Академик, самоковският отбор отстъпи и пред Ямбол като гост. Кой- кого е поредната дилема в родното баскетболно първенство, което провокира все повече свои фенове с красивата си игра.

Волейбол: Марек Юнион Ивкони приема ЦСКА в Дупница
В събота волейболистите на ЦСКА очакват поредното си трудно гостуване. След двете поредни титли червените навсякъде са посрещани на „нож”, защото всички излизат срещу тях с мисълта да спечелят и да изживеят своите пет минути слава. На 19 ноември шампионите ще играят срещу Марек Юнион Ивкони в Дупница. До момента момчетата на Александър Попов имат само една загуба - от Пирин Балканстрой и въпреки съпътстващите ги проблеми, от месеци продължават да играят и да печелят на пук на обстоятелствата. В Дупница ще бъде "горещо". Това е сигурно. Кой ще бъде победител трудно може да се прогнозира, но шансовете на домакините в сравнение с гостуващия тим са повече. Особено ако опитните Николай Иванов, Евгени Иванов и Ивайло Стефанов предпочетат трибуните пред игрището.
Мачът е от 17:25 часа по БНТ2 и БНТ Свят.

Футбол, А група: Литекс приема ЦСКА в дербито на 14 кръг
Литекс - ЦСКА е дербито от 14-ия кръг, което БНТ1 ще излъчи пряко от Ловеч в 16:30 ч. в неделния ден. Студиото започва 10 минути по-рано.
Повече от 4 години червените не могат да вкарат гол в Ловеч, а последната им победа датира от преди повече от 5 години, когато Тиаго Силва отбеляза единствения гол през август 2006 г. Сега, ако искат да останат начело в класирането, те трябва да променят тази статистика. Победата също е последен шанс за шампионите да останат в играта. Те вече загубиха един трофей именно след сблъсък с ЦСКА в началото на сезона, когато Суперкупата отиде на Българска Армия. Сега е дошло време за реванш и интригата в мача е налице.



ИЗБРАНО