Японското Гран при в MotoGP по канал ”Film+”

29 септември 2011 | 14:29 Дачев
Японската област Канто ще посрещне участниците в световния шампионат по мотоциклетизъм в първите дни на месец октомври. Преди кръга в родината на Хонда, лидерът във временното класиране Кейси Стоунър води с 44 точки пред настоящия световен шампион в MotoGP Хорхе Лоренсо.  Пистата в Мотеги, където се провежда японския етап от 2000 г. се намира на 110 км от АЕЦ „Фукушима”, която пострада в разрушителното земетресение през март тази година.

Опасенията от разпространената радиация не успяха да спрат най-добрите  в шампионата и на стартовата решетка ще застанат отборите с традиционни победи на тази писта като Дукати, Ямаха и разбира се, Хонда, чието дело е самата конструкция. За фаворит на пистата е считан тимът на Дукати. Валентино Роси има записани четири победи тук, а през 2010 г. финишира на трето място. Три кръга преди големия финал, битката за първото място на Мотеги ще бъде ожесточена.

На 1-ви октомври, събота, Film+ ще излъчи квалификациите в трите класа на световния шампионат.Точно в 7.00 започва надпреварата в клас 125 куб.см. В 8:00 зрителите ще могат да проследят квалификациите за място в „кралския” клас MotoGP и от 9:00 – MOTO2.
Развръзката на важния 15-ти кръг от шампионата е в неделя, 2-ри октомври. Състезанията ще се излъчат на живо от 6:00 до 9:00 часа сутринта, като в 8:00 Film+ ще предава традиционното мото шоу между кръговете.

Почитателите ще имат възможност да проследят шампионата и по Film+ HD.



ИЗБРАНО