„Роджърс къп” и чешкото Гран при в MotoGP тази седмица

11 август 2011 | 16:55 Дачев
Следващата седмица започва и тенис турнирът в Синсинати
Двете телевизии TV+ и Film+ поднасят разнообразни спортни формати и през отпускарския август.
 
От 8 до 14 август зрителите на Film+ стават част от тенис турнира в Монреал - през седмицата от 19:00 часа българско време, а в събота и неделя от 22:00 часа, когато са полуфиналите. 
Шестият турнир от сериите 1000 тази година посреща на кортовете първите трима в ранглистата и редица други силни играчи. Двукратният шампион Анди Мъри и бившият номер 1 Рафаел Надал поднесоха изненада, като отпаднаха от турнира. Новият световен №1 Новак Джокович играе първия си турнир след като зае челна позиция в ранглистата на 4-ти юли. Той има трофей от Монреал, който завоюва през 2007-ма.  Другият бивш шампион на корта е Роджър Федерер, който е печелил „Роджърс къп” през 2006-та и 2004-та. 
 
От 15-ти август, по Film+, започва тенис турнирът в Синсинати, Охайо, който също е част от сериите 1000. За една седмица през август, цялото внимание ще бъде съсредоточено на кортовете на Линднър Фемили Тенис Сентър. На тях ще се изправят 10-те най-силни играчи от мъжката и женската ранглиста. Бившият шампион и 16-кратен победител от Големия шлем Роджер Федерер ще излезе рамо до рамо с миналогодишният финалист Марди Фиш. Новак Джокович и Рафаел Надал ще се борят за първата си титла от Синсинати. Джокович е финалист от 2008-ма и 2009-та година, като губи и двата пъти на финала, а Надал е достигал до полуфиналите два пъти. 
При жените, Ким Клайстерс и Мария Шарапова ще посрещнат конкуренцията на световната номер 1 Каролин Вожняцки, китайската първа ракета Ли На и новоизгрялата звезда от „Уимбълдън” Петра Квитова. Сестрите Уилямс също са потвърдили своето участие. 
 
В събота, по Film+ продължава световната обиколка на кралете при моторите. Следващият кръг е в Чехия на известната писта Бърно. Квалификациите в трите класа се излъчват в събота, 13-ти август, от 14:00 до 17:00 часа. Състезанията са на следващият ден от 12:00 часа и включват традиционното шоу преди надпреварата в кралския клас MotoGP. 
 


ИЗБРАНО